Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cena benzinu je stále stejná, mírně zlevnila nafta. Od příštího týdne dojde k dalšímu zdražování

Cena benzinu v České republice zůstává v posledních týdnech na stejné ceně. Za litr nejprodávanějšího Naturalu 95 řidiči platí v průměru 35,98 koruny. Nafta v posledním týdnu mírně zlevnila. Litr se v současnosti prodává za zhruba 34,92 koruny. Nejlevnější pohonné hmoty v Královéhradeckém kraji natankují v Trutnově a v Milovicích u Hořic.

„V nejbližším týdnu by ceny pohonných hmot měly postupně růst. Ve druhé polovině ledna očekáváme zdražení o 20 až 30 haléřů. Důvodem je opětovaný růst ceny ropy," řekl analytik společnosti Finlord Boris Tomčiak

Benzin i nafta v posledních týdnech převážně zlevňovaly, ceny jsou v současnosti nejnižší od druhé poloviny října. I tak je nyní Natural 95 o více než osm korun na litru dražší než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 7,68 koruny méně. Na maxima se ceny v loňském roce dostaly přibližně v polovině listopadu, kdy litr Naturalu 95 stál v průměru 37,20 koruny a nafty víc než 36 korun.  

Aktuálně je nejlevnější benzin v Ústeckém kraji, kde se litr v průměru prodává za 35,43 koruny. Za naftu si čerpací stanice účtují nejméně v Jihočeském kraji, průměrně 34,41 koruny za litr. Naopak nejdražší nafta i benzin jsou v Praze.  

V Královéhradeckém kraji je podle serveru ceskybenzin.cz benzín nejlevnější v Trutnově ve Královedvorské ulici a v Milovicích u Hořic. Místní čerpací stanice prodávají litr za 33,5 koruny. Pro některé řidiče se může vyplatit výlet do Polska. Kudowa-Zdrój má čerpací stanice, kde vyjde litr i na 31,80.  

S cenou nafty je to v našem regionu hodně podobné. Na zmiňovaných čerpacích stanicích lidé seženou i nejlevnější naftu. V Trutnově a Milovicích za 31,90 koruny. Relativně příjemnou cenu mají i čerpací stanice na Rašínově třídě nebo v Kutnohorské ulici v Hradci Králové. Za litr nafty si účtují 32,90.  

Ohodnoť článek

Foto Bernd Schray | Pixabay | Zdroj ČTK

Štítky benzín, nafta, pohonné, hmoty, cena, doprava, benzina, čerpací, stanice, ČR, vývoj, Trutnovsko, Jičínsko, Královéhradecký, kraj, motorová nafta, Trutnov, Královéhradecký kraj, Milovice u Hořic, čerpací stanice, Česko, Finlord, s.r.o., Polsko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cena benzinu je stále stejná, mírně zlevnila nafta. Od příštího týdne dojde k dalšímu zdražování  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.