Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kradli měď, součástky do aut i naftu. Dva drogově závislí způsobili škody za statisíce

Trutnovským kriminalistům se v posledních dnech podařilo objasnit sérii krádeží, ke kterým došlo od konce roku 2021 až do současné doby. Škody za statisíce korun napáchali dva drogově závislí bez finančních prostředků. Kradli měď, součástky do aut i naftu. K trestné činnosti se doznali, hrozí ji pět let ve vězení.

Dva drogově závislí ve věku 39 a 35 let páchali trestnou činnost v Trutnově, Mladých Bukách a ve dvou případech v Hradci Králové. Na konci roku se společně vloupali od objektu v Trutnově, odkud ze skladu za pomocí vysokozdvižného vozíku naložili a následně odcizili měď za téměř 400 tisíc korun. Při loupeži poškodili majetek a další měděný materiál za 300 tisíc korun. Měď prodali ve sběrně a peníze si rozdělili.

O dva dny později, na Silvestra, se vloupali do firmy v Hradci Králové. Tady ze stavení buňky ukradli dvě sady letních pneumatik včetně hliníkových disků za 50 tisíc korun a zaparkované auto značky Citroen za 100 tisíc korun. Ukradené věci policie zajistila a v příštích dnech je vrátí původním majitelům.

Starší z dvojice mužů pak koncem roku kradl ještě v Mladých Bukách. „Ze zaparkovaného nákladního auta a stavebního jeřábu odmontoval čtyři autobaterie za 16 tisíc korun, přičemž se mu podařilo poškodit kabeláž v hodnotě 5 tisíc korun. Dále také ve dvou případech odčerpal z bagru 130 litrů nafty, čímž způsobil poškozené firmě škodu 10 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Celní správa v mužově autě při následné kontrole objevila sáčky s metamfetaminem o hmotnosti 1,6 gramů, čímž se dopustil přečinu přechování omamné a psychotropní látky a jedu.

V úterý oba muže zadržela policie a zahájila proti nim trestní stíhání z přečinu krádež a poškození cizí věci spáchaného ve spolupachatelství. Oba lupiči se k činům doznali a s vyšetřovateli spolupracovali. „V případě prokázání viny jim hrozí až pětiletý pobyt ve vězení,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Trutnov, Hradec Králové, Mladé Buky, zloději, kriminalisté, měď, auto, pneumatiky, škoda, vyšetřování, motorová nafta, Citroën

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kradli měď, součástky do aut i naftu. Dva drogově závislí způsobili škody za statisíce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.