Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za rok 2021 se v hradecké nemocnici narodilo přes 2,5 tisíce dětí

V porodnici Fakultní nemocnice Hradec Králové za rok 2021 přišlo na svět celkem 2 619 dětí. To je o 77 víc než v předešlém roce a nejvíce za posledních pět let. Hradecká porodnice v minulém roce přivedla také 162 dvojčat.

„Jedním z důvodů nárůstu počtu porodů ve Fakultní nemocnici Hradec Králové bylo omezením provozu trutnovské porodnice, která byla část předloňského a loňského roku uzavřena kvůli personálnímu oslabení,“ uvedl přednosta Porodnické a gynekologické kliniky Jiří Špaček.  

Trutnovská nemocnice byla zavřená 14 měsíců. Porodnice ve druhém největším městě Královéhradeckého kraje přerušila provoz koncem července 2020. Budoucí maminky jezdily do 30 kilometrů vzdáleného Náchoda nebo do 55 kilometrů daleké nemocnice v Hradci Králové.  

Trutnovská porodnice otevře na začátku října. Zavřená byla přes rok

Porodnice v krajské Oblastní nemocnici Trutnov otevře po 14 měsících v pátek 1. října. Důvodem uzavření porodnice bylo podle ní personální oslabení oddělení. Porodnice ve druhém největším městě v Královéhradeckém kraji přerušila provoz koncem...

Chlapci v Hradci Králové vedou. Podle statistik na svět v hradecké nemocnici přišlo celkem 1 376 chlapců a 1 243 holčiček.  

Porodnická a gynekologická klinika Fakultní nemocnice Hradec Králové patří společně s dětskou klinikou mezi síť perinatologických center zajišťujících nejvyšší možnou dostupnou péči o těhotné, rodičky, novorozence včetně předčasně narozených. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky porodnice, Hradec Králové, rok, 2021, statistika, děti, narozené, porod, Trutnov, chlapečci, novorozeně, FNHK, fakultní, nemocnice, Fakultní nemocnice Hradec Králové, klinika, Královéhradecký kraj, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za rok 2021 se v hradecké nemocnici narodilo přes 2,5 tisíce dětí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.