Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lyžařská střediska se po oblevě vrací k běžnému provozu. Podmínky jsou dobré

Lyžařská střediska v Krkonoších a Orlických horách se opět vrací k běžnému provozu. Po oblevě minulých dní tak skiareály nabízí opět dobré podmínky pro lyžování. V kraji se to týká například Špindlerova Mlýna, Skiresortu Černá hora-Pec, Říček nebo Deštného v Orlických horách. Aktuální návštěvnost dosahuje běžných hodnot v tomto období, chybí jen zahraniční turisté.

Ve Špindlerově Mlýně se lyžuje na téměř dvaceti kilometrech sjezdových tratí. Zatím se nepodařilo zasněžit celé délky černých sjezdovek na Medvědíně a ve Špindlerově Mlýně, které patří k nejvyhledávanějším. Přesto je návštěvnost dobrá. "Měli jsme za víkend přes 10 tisíc návštěvníků, což odpovídá našim očekáváním. Je to jen kvůli protiepidemickým opatřením poníženo o návštěvníky z ciziny," uvedl vedoucí skiareálu ve Špindlerově Mlýně René Hroneš.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec se o víkendu lyžovalo na 32 kilometrech sjezdovek ve všech šesti areálech. Kromě Pece pod Sněžkou se od víkendu lyžuje večer také na Protěži na Černé hoře a na Modřínu ve Velké Úpě. "Návrat zimního počasí přilákal o víkendu zhruba 10 tisíc lyžařů, další zhruba tisícovka byli pěší a návštěvníci běžeckých tras," uvedla mluvčí SkiResortu Zina Plchová. V příštích dnech chce středisko zasněžovat další tratě. Na vrcholu Černé hory a nad Pecí pod Sněžkou je také upraveno 22 kilometrů běžeckých tras.

Skicentrum Říčky nyní nabízí celou délku více než čtyř kilometrů sjezdovek. Na svazích je od půl do jednoho metru sněhu. O něco slabší je sněhová pokrývka v Deštném v Orlických horách, kde se lyžuje na 3,5 z více než pěti kilometrů sjezdových tratí, v provozu jsou obě lanovky.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, lyžařská střediska, sníh, lyže, lyžování, obleva, provoz, lanovky, vleky, lyžař, Špindlerův Mlýn, Janské lázně, Černá hora, Pec pod Sněžkou, lyžařské středisko, Deštné v Orlických horách, Krkonoše, Orlické hory, Říčka (přítok Litavy)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařská střediska se po oblevě vrací k běžnému provozu. Podmínky jsou dobré  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.