Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Ochlazení se zatím nekoná. Teploty začnou klesat až ve středu

Česká republika zažila nejteplejší Silvestr za posledních 90 let. Nadprůměrné teploty mají podle meteorologů vydržet až do středy. Pak se začne ochlazovat a rtuť teploměru v noci klesne pod bod mrazu. Ještě dnes a zítra se budou na některých místech teploty držet kolem deseti stupňů.

I dnes ráno byla teplota na většině území republiky nadprůměrná. Pro 3. leden bylo nejtepleji za posledních 30 let. Nejvyšší teplotu, 9,6 stupně Celsia, dnes ráno podle meteorologů naměřili v pražském Klementinu, kde v průběhu noci teplota ještě stoupala. 

Ještě dnes přes den teploty v Královéhradeckém kraji vystoupají mezi 7 až 10 stupňů Celsia. „Pro dnešní den očekáváme oblačno až zataženo, přechodně polojasno,“ řekl za hradeckou pobočku meteorologů Tomáš Popelka. Prakticky po celý den se budou objevovat i slabé dešťové přeháňky. Pouze v Krkonoších a Orlických horách může jít o ojedinělé sněhové přeháňky.  

Podobnou předpověď meteorologové vydali i pro úterý 4. ledna. Na většině území Královéhradeckého kraje bude pršet, sněhové přeháňky se opět objeví jen v polohách nad 1 100 metrů nad mořem. Maximální teploty se dostanou někam mezi 9 až 12 stupňů Celsia.  

Velký zlom přijde ve středu, kdy se průměrné denní teploty zastaví na hranici kolem pěti stupňů. Od čtvrtečního rána se budou průměrné noční teploty pohybovat kolem tří stupňů pod bodem mrazu. Přes den pak po zbytek týdne naměříme nejčastěji kolem dvou stupňů v plusu.   

Ohodnoť článek

Foto Robert Balog | Pixabay

Štítky počasí, předpověď, leden, meteorologové, víkend, zima, přeháňka, ČR, Královéhradecký, kraj, výhled, teplota, ochlazení, Česko, stupeň Celsia, Královéhradecký kraj, Klementinum, Krkonoše, Orlické hory

Ochlazení se zatím nekoná. Teploty začnou klesat až ve středu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.