Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Epidemie v kraji dál slábne, uvolňují se i některá covidová lůžka

Epidemie covidu-19 v posledních týdnech slábne v rámci celé republiky. Výjimkou není ani Královéhradecký kraj. Tady během posledních sedmi dní přibylo 2 154 nových případů nákazy koronavirem, což je zhruba o třetinu méně než týden před tím. Klesá incidence i počet hospitalizovaných pacientů v nemocnicích.

V mezitýdenním srovnání nových případů znovu ubylo. Lehkou úlevu hlásí taky nemocnice v kraji, protože se snižují i počty hospitalizovaných pacientů. V úterý 28. prosince ráno se v nemocnicích v regionu s covidem léčilo 160 pacientů, 34 z nich vyžadovalo intenzivní péči. Před týdnem tady s touto nemocí leželo 223 lidí. Nic se nemění na faktu, že v péči lékařů častěji končí neočkovaní lidé.

Incidence, tedy počet nakažených na sto tisíc obyvatel za posledních sedm dní, klesla ve všech pěti okresech. Začátkem tohoto týdne byla v Královéhradeckém kraji na hodnotě 393, před týdnem na 662. Nejhůř je na tom momentálně okres Rychnov nad Kněžnou, kde za posledních sedm dní přibylo na sto tisíc obyvatel zhruba 504 nakažených. Následuje okres Hradec Králové, Trutnov, Náchod a nejlépe je na tom okres Jičín s 245 nakaženými za posledních sedm dní na sto tisíc obyvatel.

V kraji se nadále očkuje na deseti místech a ve 186 ordinacích praktických lékařů. Alespoň jednu dávku očkování má 63 procent obyvatel Královéhradeckého kraje. Nárok na třetí posilující dávku mají nově i lidé starší 30 let. Zvýšený zájem o ni ale zatím není.

V krajských nemocnicích jsou nadále volné termíny na očkování proti koronaviru pro nejbližší dny. Počty zájemců o očkování oproti začátku prosince jsou nyní zhruba na polovině,“ řekla Martina Svatoňová z kanceláře hejtmana.

Většina očkovacích a testovacích míst v kraji na přelomu roku omezí provoz, zavřeno bude 31. prosince a 1. ledna. Výjimkou bude Fakultní nemocnice Hradec Králové, která bude očkovat i poslední den v roce během dopoledne.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, covid-19, epidemie, lůžka, nemocnice, testování, incidence, očkování, lékař, pacient, zdravotnictví, pandemie covidu-19, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Epidemie v kraji dál slábne, uvolňují se i některá covidová lůžka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.