Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tři mladíci, alkohol, drogy a petardy. Kombinace, která zaměstnala policejní hlídky v Kopidlně

Tři opilí a zdrogovaní mladíci ve věku kolem dvaceti let házeli po kolemjdoucích petardy v zámeckém parku v Kopidlně. Policejní hlídka přijala oznámení v pátek v podvečer. Dva mladíci dostali pokutu, třetí skončil na záchytce.

"V pátek před 18. hodinou policisté z Kopidlna vyjížděli na oznámení do zámeckého parku, kde měla skupinka mladíků házet studentům pod nohy petardy“, popsala situaci policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Když hlídka dorazila na místo, objevila tam tři podnapilé mladíky, kteří zrovna házeli pod nohy petardy procházejícím studentům. Jeden z nich nereagoval ani na výzvu strážníků a ve svém konání pokračoval. Z důvodu bezpečnosti a ochrany zdraví procházejících lidí ho policisté zajistili. Test na alkohol mu vyšel s pozitivním výsledkem, nadýchal 1,1 promile. Policistům se přiznal, že s kamarády vypil lahev vodky a že společně vykouřili jednoho „jointa“.

Hlavní strůjce nevyžádané pyrotechnické show skončil na záchytce a jeho protiprávní jednání bude řešit správní orgán. „Jeho dva kamarádi, s kterými házel po lidech dělobuchy, dostali na místě od policistů pokutu a to každý tisíc korun“, dodala mluvčí.
 

Vzhledem k blížícím se oslavám příchodu nového roku policie opět důrazně upozorňuje, že se zábavní pyrotechnikou bychom měli zacházet podle návodu, tak abychom neohrozili své zdraví a dalších osob nebo majetek. „Zásadně je zapotřebí s ní manipulovat na volném prostranství, v dostatečné vzdálenosti od dalších objektů, aby nemohlo dojít například k vniknutí výbušniny do oken nebo zapálení střechy“, apeluje Pižlová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Pyrotechnika, alkohol, drogy, petarda, krimi, policie, záchytka, Kopidlno, Královéhradecký kaj, zranění, zábavní pyrotechnika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři mladíci, alkohol, drogy a petardy. Kombinace, která zaměstnala policejní hlídky v Kopidlně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.