Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasiči zasahovali v Otovicích u požáru dílny, která nakonec lehla popelem. Škoda je přes půl milionu

V Otovicích na Náchodsku zasahovaly čtyři jednotky hasičů u večerního požáru dílny. Oheň pohltil objekt o rozměrech 7x5 metrů. Při příjezdu hasičských jednotek z Broumova a JSDH Meziměstí, Broumov a Otovice už byla dílna celá v plamenech. Škoda je podle prvotního odhadu přes půl milionu korun.

Večerní požár v Otrokovicích zaměstnal celkem čtyři jednotky hasičů. Z řad profesionálů na místo vyjeli hasiči z Broumova. S ohledáním objektu a dohašením pak vypomáhaly i jednotky sboru dobrovolných hasičů Meziměstí, Broumov a Otovic.

Požár zachvátil dílnu, která byla při příjezdu prvních jednotek už celá v plamenech. „Na likvidaci bylo nasazeno několik vodních proudů. Kolem půl osmé večer se podařilo hasičům požár lokalizovat. Vyhledávali také tlakové lahve, které se měly v dílně nacházet“, uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Zasahující jednotky poté musely ještě rozebrat konstrukci objektu a dohasit skrytá ohniska. Na požářiště do půlnoci dohlížela dobrovolná jednotka. „Místo ohledal vyšetřovatel hasičů, který zjistil, že s největší pravděpodobností začalo hořet od topidla. Škoda je podle prvního odhadu ve výši asi 550 tisíc korun“, dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Otovice, hasiči, požár, dílna, jednotky, dobrovolní hasiči, Náchodsko, škoda, nebezpečí, Broumov, oheň, plameny, zásah, Meziměstí, okres Náchod, sbor dobrovolných hasičů, Otrokovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči zasahovali v Otovicích u požáru dílny, která nakonec lehla popelem. Škoda je přes půl milionu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.