Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do nemocnic hradeckého kraje nastoupili na výpomoc další vojáci

V nemocnicích Královéhradeckého kraje přibývá vojáků, kteří vypomáhají zdravotníkům. V Oblastní nemocnici Náchod se dnes zapojili do práce tři. Celkem jich vypomáhá zdravotníkům v krajských nemocnicích devět. První vojáci v současné vlně epidemie koronaviru začali působit v nemocnicích Královéhradeckého kraje ve čtvrtek 18. listopadu.

"Po dvou vojácích vypomáhá v nemocnici Jičín, Trutnov a Rychnov nad Kněžnou. Ode dneška jsou tři také v Náchodě. V Jičíně, Trutnově a v Rychnově nad Kněžnou by měli vypomáhat do 2. prosince a v Náchodě do 5. prosince," řekla dnes Martina Svatoňová z kanceláře hejtmana. 

Královéhradecký kraj zažádal o 22 vojáků pro výpomoc ve svých nemocnicích. "Další vojáci budou nastupovat podle toho, jak si nemocnice požádají. Není automatické, že o co požádáme, to dostaneme. Počet vojáků podléhá schválení ministerstvem obrany," uvedla Svatoňová.

Epidemie koronaviru v kraji nadále zesiluje, což se promítá také do obsazenosti nemocnic. V krajských nemocnicích se dnes ráno léčilo s onemocněním covidem 77 lidí, z nichž 12 bylo v intenzivní péči. V pátek 19. listopadu ráno leželo v krajských nemocnicích s covidem 53 lidí, z nichž deset na JIP.

V nemocnicích Královéhradeckého kraje bylo dnes ráno na covidových odděleních volných sedm intenzivních lůžek z 19. Standardních covidových lůžek bylo v krajských nemocnicích volných 16 z 81. Kapacitu na covidové JIP měli dnes ráno vyčerpanou v náchodské nemocnici, kde byly obsazena všechna tři tamní covidová lůžka, vyplynulo z dnešních údajů kraje.

Kraj má nemocnice v Trutnově, Jičíně, ve Dvoře Králové nad Labem a v Náchodě, pod který spadá i rychnovská nemocnice. O pacienty s covidem-19 pečují také státní Fakultní nemocnice (FN) Hradec Králové a soukromá ve Vrchlabí. V nemocnicích v kraji platí plošný zákaz návštěv, zvyšují v nich počty covidových lůžek, částečně omezují některou neakutní péči.

Za posledních sedm dní v kraji přibylo v přepočtu na 100 tisíc obyvatel zhruba 691 nakažených, v neděli 659 a před týdnem v pondělí bylo incidenční číslo na hodnotě 443. Celostátní průměr byl dnes 1 002, před týdnem 718, vyplynulo z údajů ministerstva zdravotnictví.

Podle ministerstva se nyní v kraji nákaza nejvíce šíří v okrese Hradec Králové, kde za posledních sedm dní přibylo na 100 tisíc obyvatel zhruba 1 002 nákaz, před týdnem 650. Na Rychnovsku podle tohoto přepočtu přibylo zhruba 877, před týdnem 456 případů, na Jičínsku zhruba 589 proti 414 a na Trutnovsku zhruba 520, před týdnem 390. V okrese Náchod bylo zjištěno za posledních sedm dní na 100 tisíc obyvatel na 345 nakažených, před týdnem okolo 200, vyplynulo z údajů ministerstva.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZHKHK

Štítky ČR, správa, koronavirus, nemocnice, armáda, Královéhradecký, kraj, Královéhradecký kraj, pandemie covidu-19, Náchod, Oblastní nemocnice Náchod, Trutnov, Jičín, COVID-19, Rychnov nad Kněžnou, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do nemocnic hradeckého kraje nastoupili na výpomoc další vojáci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.