Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Královéhradecký kraj spustil nový informační portál. Všechna data poskytuje v přehledných grafech

Královéhradecký kraj vytvořil datový portál, který nabízí takzvaná otevřená data v přehledných tabulkách a grafech. Občané regionu se mohou podívat na statistiky ohledně trestné činnosti, požárů, dopravních nehod nebo zdravotnictví.

Nový datový portál Královéhradeckého kraje je dostupný na tomto odkazu.  

 „Je to webová stránka, která zpracovává obrovské množství informací do přehledných celků, ve kterých se dá snadno orientovat. Už nyní nabízí například 300 ukazatelů v grafech nebo sady datových karet, které graficky zpracovávají řadu statistických údajů o našem regionu,“ říká první náměstek Pavel Bulíček (Piráti). 

Uživatelé na datovém webu zjistí, jak vypadá Královéhradecký kraj z pohledu statistických dat. Výstupy se zde nacházejí v různých formách. Na základě těchto údajů je možné vytvořit podklady k různým rozhodovacím procesům, případně je studenti mohou využít jako podklady pro své práce. 

„Na podobě datových karet spolupracujeme s profesionálními grafiky i stufdenty hronovské Střední průmyslové školy Otty Wichterleho, kterou kraj zřizuje,“ poznamenává náměstek Bulíček. 

4 839 dopravních nehod a 5 794 trestných činů za rok  

Z otevřených dat Královéhradeckého kraje lze například vyčíst, kolik trestných činů se v Královéhradeckém kraji událo za několik posledních let. Za rok 2020 jich je v Hradci Králové evidováno 1 735. Nejméně jich policie řešila v Jičíně. Zde jich je evidováno 728. V roce 2020 byl počet registrovaných trestných činů v kraji nižší o 19 procent než v roce 2019. 

Data dále poskytují informace o dotacích v Královéhradeckém kraji, investicích, sociálních službách, zdravotnictví, složkách IZS, veřejné dopravě a silnicích, ekonomice, školství, kultuře, cestovním ruchu a životním prostředí.  

Ohodnoť článek

Foto | Zdroj s využitím tiskové zprávy.

Štítky datový, portál, statistika, otevřená, data, internet, on-line, Královéhradecký, kraj, server, služba, Královéhradecký kraj, graf, trestný čin, Pavel Bulíček, Česká pirátská strana, Střední průmyslová škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj spustil nový informační portál. Všechna data poskytuje v přehledných grafech  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.