Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Pyrotechnici v písníku na Hradecku zlikvidovali dvě dělostřelecké miny z války

Policejní pyrotechnici dnes a v pátek u obce Klamoš na Hradecku zlikvidovali v místním písníku dvě dělostřelecké miny z druhé světové války. Byly sovětské výroby a měly ráži 82 milimetrů. Lidé ji našli při těžbě písku v pátek a v neděli vpodvečer. Munici zachytil magnet bagru.

V pátek minu pyrotechnik na místě odpalem zlikvidoval ještě ten den. V neděli nalezenou minu policie přes noc hlídala a k likvidaci přistoupila dnes dopoledne. Před výbuchem policie stanovila bezpečnostní pásmo o průměru jeden kilometr. Na čas byla uzavřena i křižovatka u písníku na silnici třetí třídy mezi lokalitami Štít a Pamětník.

Nálezy dělostřeleckým min ráže 82 milimetrů z druhé světové války nejsou výjimečné. Například loni v září ji nalezl muž při houbaření v obci Závada na Opavsku. Letos v lednu policie likvidovala nález 338 dělostřeleckých min ráže 82 milimetrů v lese u obce Týnišťko na Pardubicku. Na nebezpečný nález je upozornili hledači kovů s detektory.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, policie, zbraně, Hradecko, výbuch, likvidace, pyrotechnik, Klamoš, Štít, Pamětník, Královéhradecký kraj, druhá světová válka, okres Opava, Závada, Pardubický kraj, Týnišťko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pyrotechnici v písníku na Hradecku zlikvidovali dvě dělostřelecké miny z války  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.