Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kvůli pandemii zrušil zámek v Ratibořicích plánované akce do konce roku

Státní zámek Ratibořice na Náchodsku ruší všechny akce naplánované do konce roku 2021 v areálu Národní kulturní památky Babiččino údolí. Důvodem je sílící epidemie koronaviru a opatření proti šíření nákazy. Jde o první památku v kraji ve správě Národního památkového ústavu (NPÚ), která oznámila rušení akcí. NPÚ má v kraji ve správě kromě ratibořického zámku také zámky Opočno, Hrádek u Nechanic, Náchod a barokní hospital Kuks.

Podle zástupců státního zámku Ratibořice jsou opatření nařízená kvůli epidemii pro pořadatele hromadných akcí velice náročná.

"Všem návštěvníkům v sezoně 2021 děkujeme za návštěvu a těšíme se na shledanou v roce 2022," uvedl dnes v tiskové zprávě vedoucí správy památkových objektů Národní kulturní památky státního zámku Ratibořice Ivan Češka.

Také památky v Královéhradeckém kraji se druhým rokem potýkaly s poklesem návštěvnosti i výnosů kvůli zkrácené sezoně. Hlavní sezona letos začala až v červnu, běžně to bývá v dubnu. Na pět památek v kraji ve správě NPÚ letos za prvních devět měsíců zavítalo 172.524 lidí, o 21 procenta méně než za stejnou dobu v roce 2020. Vyplynulo to z údajů poskytnutých územní památkovou správou na Sychrově.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hkregion.cz

Štítky ČR, správa, koronavirus, památky, Ratibořice, zámek, Národní památkový ústav, zámek Ratibořice, pandemie covidu-19, Náchod, okres Náchod, Nechanice, Kuks, Zámek Opočno, Babiččino údolí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli pandemii zrušil zámek v Ratibořicích plánované akce do konce roku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.