Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Z firemní nádrže si zaměstnanci udělali bezplatnou benzínku. Škoda jde do statisíců

Dva zaměstnanci firmy na Náchodsku během dvou let okradli svého šéfa o motorovou naftu v hodnotě více jak 280 tisíc korun. Z firemních nákladních aut odčerpali palivo ve skoro devíti desítkách případů. Mělo se jednat o 12,5 tisíce litrů nafty.

Na zaměstnance roku nejspíš nebudou aspirovat dva muži z Náchodska. Ti se svému nadřízenému příliš nevyplatili. Během dvou let ho připravili o tisíce litrů motorové nafty, kterou odčerpávali z nádrží svěřených nákladních vozidel.

I když majitel zprvu nepředpokládal, že by k odčerpávání mohlo docházet, výstupy, které při kontrolování získal, k jeho překvapení prokázaly, že k úbytkům skutečně docházelo a nebylo pravděpodobné, že by se mohlo jednat o přirozené úbytky paliva. Rozhodl se proto kontaktovat policii, která se věcí začala zabývat“, uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.

Policisté během vyšetřování případu zjistili, že nafta mizela vždy po pracovní době, když byla auta zaparkovaná a měla vypnutý motor. Bylo tak vysoce nepravděpodobné, že by si profesionální řidiči nevšimli, že jim z vozidla dlouhodobě mizí palivo nebo že spotřebovaná nafta neodpovídá skutečně najetým kilometrům.

Dalším šetřením pak policisté prokázali, že oba obvinění naftu z vozidla měli odčerpávat dlouhodobě, přitom však nebylo prokázáno, že by případy krádeží nafty obou dotyčných byly nějak propojeny“, dodává Konečná.

Vyčíslená škoda je víc jak 280 tisíc korun. Jednomu z mužů hrozí v případě prokázání viny za přečin krádeže trest odnětí svobody na dva roky, druhému pak až na dobu pět let.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Náchodsko, zloděj, zaměstnanci, nafta, palivo, krádež, policie, Lucie Konečná, škoda, vězení, trestný čin, motorová nafta, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z firemní nádrže si zaměstnanci udělali bezplatnou benzínku. Škoda jde do statisíců  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.