Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Desetikilometrová honička v Nové Pace skončila nárazem do plotu. Policisté museli vytáhnout zbraň

Netradičním způsobem na sebe upozornil třicetiletý řidič osobního vozu, který nikdy neměl řidičský průkaz. Pár metrů před kruhovým objezdem u prodejny Lidl v Nové Pace zastavil, následně sešlápl plyn a kruhový objezd přejel přes ostrůvek. Toho si všimla hlídka, která ho chtěla zastavit. Řidič však měl jiné plány a snažil se ujet.

Řidič začal ujíždět pod viaduktem na průtahu Nové Paky. Následně pokračoval podél k prodejně Penny Market a výpadovkou na Krkonoše do obce Vrchovina, Horka u Staré Paky a nakonec do Studence. Na desetikilometrové trase několikrát dosáhl rychlosti 150 kilometrů v hodině.  

„Svou jízdou ohrožoval další účastníky silničního provozu. Přejížděl přes plnou čáru a několik úseků jel v protisměru,“ potvrdila mluvčí policie Iva Kormošová. Poprvé nebezpečně předjížděl už v Nové Pace kousek za autobusovou zastávkou Poliklinika. Při vjezdu do obce Studenec se v levotočivé zatáčce málem srazil s jiným osobním autem jedoucím v protisměru.  

Zběsilá jízda skončila až na konci zmíněné obce. V levotočivé zatáčce dostal řidič smyk a s autem narazil do betonového plotu po pravé straně silnice. Následně se auto zastavilo napříč přes silnici. Z auta vystoupili dva muži a chtěli se dát na útěk. „Zastavili až pod hrozbou namířené střelné zbraně,“ řekla mluvčí. Záchranná služba ošetřila třicetiletého řidiče i jeho o sedm let mladšího spolujezdce. Převoz do nemocnice odmítli.  

Testem na přítomnost alkoholu řidič prošel, zkouškou na drogy už ne. Výsledek byl pozitivní amfetamin. Z evidence policie následně zjistila, že muž nikdy nevlastnil řidičský průkaz. Navíc má do roku 2024 soudně zakázáno řídit. Dopustil se tak trestného činu, za což může skončit až na dva roky ve vězení.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky doprava, Nová Paka, Studenec, Vrchovina, Jičínsko, policie, video, pronásledování, drogy, honička, nehoda, zbraň, Lidl, Penny Market, Krkonoše, Horka u Staré Paky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desetikilometrová honička v Nové Pace skončila nárazem do plotu. Policisté museli vytáhnout zbraň  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.