Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Muž okrádal a přepadával seniorky v Hradci Králové. V rejstříku má skoro dvacítku záznamů

Policii se podařilo dopadnou osmašedesátiletého muže, který okrádal seniorky v Hradci Králové. Jednu dokonce fyzicky napadl. Po zatčení se ukázalo, že nejde o žádného svatouška. Brány vězení opustil teprve v červenci. Odpykával si 10 let za násilnou trestnou činnost. V trestním rejstříku má 17 záznamů. Zároveň mají policisté podezření, že se o všech jeho podvodech neví.

„Policie ho zatkla a následně obvinila ze zvlášť závažného zločinu loupež a přečinu vydírání, podvod a zpronevěra,“ říká mluvčí policie Iva Kormošová

Jednu z prvních obětí si vyhlédl krátce po opuštění věznice. V centru Hradce Králové oslovil šestašedesátiletou seniorku, které pomohl s nákupem až do jejího bytu. Tam ji z kuchyně ukradl 25 tisíc korun. 

Druhou obětí se stala třiasedmdesátiletá žena, kterou v září okradl o 63 tisíc korun. „Jako záminku ke získání peněz uvedl, že nutně potřebuje peníze na opravu svého auta, které naboural,“ potvrdila policejní mluvčí. K ženě se dokonce na několik dní nastěhoval. Když mu odmítla vydat další peníze, fyzicky ji napadl. „Ženě způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření,“ dodala mluvčí.  

Po jeho zatčení policie z evidence zjistila, že má 17 záznamů v rejstříku trestů. Proto byl muž označen za nebezpečného recidivistu. Jelikož zde byla obava z toho, že by mohl ve svém chování pokračovat, počká si na rozsudek soudu ve vazební věznici.  

Policie se zároveň domnívá, že bude podvedených žen víc. Vystupoval pod falešnými jmény. Nejčastěji se představoval jako Robert. „Podvedené ženy, které se na různých místech v Hradci Králové seznámily se starším mužem, jemuž daly nějaké peníze, vyzýváme, aby odhodily případný stud a přihlásily se na lince 158,“ vyzývá Kormošová.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Hradec Králové, krimi, podvod, násilí, senior, zloděj, vydíraní, vězení, trestní, rejstřík, policie, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž okrádal a přepadával seniorky v Hradci Králové. V rejstříku má skoro dvacítku záznamů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.