Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Rekonstrukce náměstí v Hořicích jde do finále. Řidičům se otevře v neděli

Rekonstrukce náměstí Jiřího z Poděbrad v Hořicích se blíží ke svému konci. Na silnici v těchto dnech dělníci dokončují dlažbu. Pokud půjde vše podle plánu, náměstí se řidičům otevře v neděli 10. října. Následně se bude pracovat na chodnících a parkovišti.

Na chodníku bude provedena v místech přechodů úprava pro nevidomé. Zhotovitel stavebních prací v horní části náměstí odfrézuje asfaltobetonovou část vozovky a položí nový kryt,“ potvrzuje náměstek společnosti Údržba silnic Královéhradeckého kraje Jiří Koutník. Následně dojde na spárování, očištění a nastříkání vodorovného dopravního značení. To vymezí jednotlivé pruhy i místo pro zastavení autobusů.  

Pokud půjde vše podle plánu, řidiči budou mít náměstí průjezdné od neděle 10. října. Chodci si budou muset počkat o něco déle. „Se zhotovitelem jednáme, aby bylo možné co nejdříve bezpečně přecházet vozovku. Jakmile bude dokončeno dodláždění od spodní části, tak bychom rádi umožnili přechod silnice chodcům. Ale je nutné, aby byl přechod bezpečný,“ říká Koutník. Zároveň dodává, že kompletní práce mají být hotové do 17. října.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Hořice

Štítky náměstí, Jiřího z Poděbrad, rekonstrukce, doprava, silnice, chodník, přechod, bezpečnost, oprava, centrum, Jičínsko, Hořice, náměstí Jiřího z Poděbrad, Ludvík Kundera, ÚDRŽBA SILNIC Královéhradeckého kraje a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce náměstí v Hořicích jde do finále. Řidičům se otevře v neděli  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.