Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zdrogovaná řidička taxíku v Hradci Králové jezdila z pruhu do pruhu. Zastavila ji policie

Opilý řidič, veselý vrah. Co když je ale řidička pod vlivem kokainu, a navíc řídí taxíka? Přesně s touto situací se teď setkala policie v Hradci Králové. Strážníci městské policie jí zastavili ve chvíli, kdy přejížděla z pruhu do pruhu bez použití blinkrů.

„Ve vozidle se nacházela pouze řidička, která předložila doklady ke kontrole. Lustrací bylo zjištěno, že je pravidelnou uživatelkou omamných látek,“ řekla mluvčí Městské policie Hradec Králové Simona Pacltová. Proto na místo dorazila i státní policie, která provedla test na přítomnost drog. Ten vyšel pozitivní na kokain. Žena si tak přesedla do služebního vozidla policistů a taxík byl na místě zablokován.  

Alkohol a drogy nejsou za volantem ničím výjimečným. Poslední dva případy policie řešila o víkendu. V Hradci Králové v ulici Pilnáčkova nabourala třicetiletá řidička do dopravní značky. „Řidička u sebe neměla řidičský průkaz. Hlídka proto provedla dechovou zkoušku. Ta vyšla s výsledkem téměř 1,9 promile,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Škoda byla vyčíslena na zhruba 40 tisíc korun. Ženě hrozí vězení na šest měsíců až tři roky.  

Další řidič pod vlivem alkoholu řídil ve Dvoře Králové nad Labem. U krajnice přehlédl zaparkovanou Audinu a narazil do ní. Nikomu se nic nestalo, ale výsledek testu ukázal 3,48 promile alkoholu v dechu. „Řidič policistům nepředložil řidičský průkaz,“ dodala mluvčí policie Šárka Pižlová. Lékařské ošetření spojené s odběrem krve na prokázání alkoholu odmítl.  

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Birgit | Pixabay

Štítky doprava, taxi, Hradec Králové, krimi, drogy, policie, kokain, řidička, test, alkohol, Dvůr Králové, vyšetřování, taxikářka, služba, Audi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaná řidička taxíku v Hradci Králové jezdila z pruhu do pruhu. Zastavila ji policie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.