Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Hradci Králové je vystavená Formule 1. Vůz za miliony chrání skleněná krabice

Do Hradce Králové dorazila Formule 1, ve které před třemi lety jezdil bývalý mistr světa Fin Kimi Räikkönen. Jde o Formuli 1 Alfa Romeo Racing Orlen, která je vystavená v Koutníkově ulici u čerpací stanice. Ve speciální skleněné krabici zůstane do středy. Poté se přestěhuje do Brna.

Formule cestuje po celé České republice v rámci dvouměsíčního turné, které má zastávku v osmi městech. K vidění je u silnice z Hradce Králové na Jičín, hned za mostním viaduktem. Speciální skleněná schránka stojí na travnaté ploše hned naproti čerpací stanici Benzina.  

Formule Alfa Romeo Sauber C-37 Ferrari váží 733 kilogramů a její maximální rychlost je 378 kilometrů v hodině. Stovky dosáhne za 2,6 vteřiny. Při zastávce v boxu potřebuje jen 2,5 vteřiny. Formule je 5,1 metrů dlouhá a přesně dva metry široká.  

„Závody Formule 1 s těmi nejlepšími jezdci přitahují fanoušky z celého světa. Podle výzkumu společnosti Nielsen dosáhla celková sledovanost Formule 1 vysílaných na 51 celostátních televizních stanicích 400 milionů diváků,“ řekl Tomasz Wiatrak, předseda představenstva skupiny ORLEN Unipetrol, která turné pořádá.  

Do Hradce Králové přijela formule z Litvínova. Jde o jednu z posledních zastávek. Od 17. do 23. září bude k vidění v Brně a od 24. září do 1. října v Ostravě. Před turné v České republice objížděla formule vybraná města v Polsku. Následně se přesune do Německa. 

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ORLEN Unipetrol

Štítky Formule 1, Hradec Králové, výstava, turné, Alfa Romeo, motosport, závod, auto, foto, Brno, Kimi Räikkönen, Česko, Ferrari, Benzina, Unipetrol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové je vystavená Formule 1. Vůz za miliony chrání skleněná krabice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.