Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hronov opraví sportovní stadion. Radnice podepsala smlouvu s dodavatelem

V Hronově začíná rozsáhlá modernizace víceúčelového stadionu v lokalitě Hedvábnice. Úpravy rozsáhlého území na jižním okraji města u výpadovky na Náchod vyjdou na 68 milionů korun. Jde o největší investiční akci šestitisícového Hronova za poslední roky. Hotovo by mělo být na konci příštího roku. Dotace na přestavbu sportoviště činí 30 milionů korun.

"Tento týden jsme podepsali s dodavatelem stavby smlouvu a dnes jsme firmě předali staveniště. Práce začnou zemními a demoličními pracemi," řekl starosta města Petr Koleta (ANO). Stavební práce zajistí plzeňská společnost Vysspa Sports Technology, která vzešla z výběrového řízení.

Sportovní areál prodělá zásadní proměnu. Hlavní plocha fotbalového hřiště sice zůstane stejná, ale přibudou například dvě nová tréninková fotbalová hřiště, tři hřiště pro volejbal, dětské hřiště, atletická dráha nebo tribuna pro přibližně 150 diváků. Na místě stávajícího hlavního objektu vznikne větší budova, která bude mít podobné využití, tedy bude sloužit jako zázemí pro sportovce a veřejnost. Součástí modernizace areálu bude také zhruba 40 nových parkovacích míst včetně autobusového stání. Podél areálu bude kvůli bezpečnosti návštěvníků nový chodník.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Hronov

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, stadion, Hronov, Náchod, Petr Koleta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hronov opraví sportovní stadion. Radnice podepsala smlouvu s dodavatelem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.