Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

ANKETA: Zhodnoť aktuální dopravní situaci v Hradci Králové

Většina zásadních stavebních prací na hradeckých silnicích začala o letních prázdninách. V Hradci Králové je menší provoz a je tak i nižší pravděpodobnost, že doprava zkolabuje. I přesto si na aktuální dopravní situaci v krajské metropoli někteří řidiči stěžují. Ohodnoť v anketě Hradecké Drbny dopravu v Hradci Králové jako ve škole (jednička nejlepší, pětka nejhorší).

Na silnicích prvních i nižších tříd v Hradci Králové potkáte dělníky na desítkách míst. Výrazné omezení je například na Gočárově okruhu u fakultní nemocnice. Kvůli opravám se tu projíždí pouze jedním pruhem v každém směru. Přitom prakticky stejné omezení na řidiče čeká jen o pár metrů dál na výjezdu do Pardubic. Nejvytíženějším místem je trasa od křižovatky Mileta k mostu přes Labe.

Stále je také uzavřená ulice Za Škodovkou, kterou musí řidiči objíždět ulicí Kampelíkovou. Další dopravní omezení jsou pak v ulici Víta Nejedlého nebo Malšovicích. Zde je dokonce zcela uzavřena Úprkova ulice. V zúžených jízdních pruzích se pak jezdí na mostě za zimním stadionem a na třídě ČSA. Na Velké náměstí se jde dostat pouze kyvadlově. 

Do toho je v současnosti připravován i Inteligentní dopravní systém. Čtyři frekventované křižovatky tak řídí provizorní semafory. Jde například o křížení Gočárovky se Střeleckou. Řada řidičů si stěžuje na krátké intervaly a špatné nastavení semaforů. Některé z nich nenavazují na takzvanou zelenou vlnu.  

Hradecká Drbna připravila anketu, ve které mohou řidiči dopravu v Hradci Králové ohodnotit jako ve škole. Jakou známku dáte cestování po krajské metropoli? 

Ohodnoť aktuální dopravní situaci v Hradci Králové (jako ve škole).

Celkem hlasovalo245 čtenářů

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky doprava, Hradec Králové, komplikace, anketa, oprava, rekonstrukce, uzavírka, pruh, silničář, zdržení, názor, Drbna.cz, ŠKODA AUTO a.s., Vít Nejedlý, České aerolinie, Pardubice, Labe, Malšovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Zhodnoť aktuální dopravní situaci v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.