Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

V nadcházející sezóně uvede Klicperovo divadlo v Hradci Králové osm premiér

Klicperovo divadlo v Hradci Králové uvede v nadcházející divadelní sezoně 2021/2022 celkem osm premiér. První bude 28. září na hlavní scéně Ženitba v režii dua SKUTR, kterou divadlo zahájí letošní ročník festivalu Čekání na Václava. Čtyři z osmi premiér, Ženitba, Benátský kupec, Doma jsem zlato a Zbabělci, přešly z předchozí sezony 2020/2021. Kvůli covidovým opatřením se tyto premiéry nestihly odehrát.

Klicperovo divadlo tento týden zahájilo předprodej vstupenek na měsíc září. Vzhledem k divadelním prázdninám je možné vstupenky zakoupit pouze on-line, a to na webových stránkách divadla.

"Pojítkem všech nových titulů je otázka: Za jakou cenu lze koupit svobodu? Nevíme, zda společně s diváky na tuto otázku odpověď najdeme, ale už samo hledání nás přiměje se nad hodnotou svobody zamýšlet," řekl mluvčí divadla Martin Sedláček.

Klicperovo divadlo v sezoně 2021/22 nabídne také premiéry her Prolomit vlny v režii Pavla Kheka, Na koho to slovo padne v režii Michala Vajdičky a dvě interpretace klasiky Maryša v režii Michala Háby a Orestés v režii Jakuba Nvoty.

"Benátský kupec a Ženitba jsou již nazkoušené z minulé sezony. Šest premiér budeme teprve zkoušet, a těmi jsou Zbabělci, Doma, jsem zlato, Prolomit vlny, Na koho to slovo padne a Maryša a Orestés," řekl Sedláček.

Prodej předplatného na sezónu 2021/2022 bude zahájen v úterý 24. srpna v 10:00 v předprodeji na Gočárově třídě společně s výměnou kuponů na festival Čekání na Václava a možností přednostního zakoupení jedné vstupenky navíc, uvedli zástupci divadla.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, divadlo, Klicperovo, Hradec Králové, kultura, program, vstupenky, hra, inscenace, Studio Beseda, Klicperovo divadlo, premiéra, vstupenka, festival, Martin Sedláček, Orestés, Michal Vajdička, Jakub Nvota, zlato

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nadcházející sezóně uvede Klicperovo divadlo v Hradci Králové osm premiér  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.