Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Za vandalismus hrozí dvojici až rok vězení. Dva kluci počmárali fasádu a vrata

„FCK Káčko“ napsali na vrata a fasádu v centru Hradce Králové dva muži. Při jejich činu je zachytila bezpečnostní kamera. Záznam z ní policie předložila veřejnosti a věří, že se podaří dva mladíky dopadnout. Hrozí jim až rok vězení.

Každý z mladíků si napsal svůj vlastní nápis. Ten větší měřil 40x30 centimetrů, menší 40x20 centimetrů. „Majitel objektu vyčíslil škodu na zhruba 30 tisíc korun,“ potvrdila mluvčí policie Iva Kormošová.  

Kamera mladíky zachytila už na začátku července. Dvojici se ale zatím policii nepovedlo vypátrat. S žádostí o pomoc se nyní obrací na veřejnost. Pokud dva muže na videu někdo pozná, může se obrátit na linku 158, nebo se stavit přímo na obvodním oddělení Hradec Králové 2 na Slezském Předměstí.  

„Případ řešíme jako trestný čin poškození cizí věci, za což pachateli v případě prokázání viny hrozí až jeden rok ve vězení,“ dodala Kormošová. Ročně se v Hradci Králové objevuje několik desítek nových grafity. Vandalové je kreslí a stříkají na fasády, historické budovy i vozy MHD a další vozidla.  

ČTĚTE TAKÉ: Sprejeři v Hradci Králové řádí čím dál častěji. Značkují si území, i když jim za to hrozí vězení 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Hradec Králové, vandalismus, centrum, budova, fasáda, video, kamera, pátrání, policie, pomoc, veřejnost, věznice, Slezské Předměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za vandalismus hrozí dvojici až rok vězení. Dva kluci počmárali fasádu a vrata  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.