Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hlavní tah u Třebechovic brzdí stavba podchodu. Řidiči musí počítat se zdržením

Dopravu na hlavním silničním tahu I/11 z Hradce Králové na Ostravu v Královéhradeckém kraji komplikují opravy. Se zdržením musí řidiči počítat u Třebechovic pod Orebem na Hradecku a také v Častolovicích na Rychnovsku. U Třebechovic silničáři řídí provoz kyvadlově, zatímco v Častolovicích je průjezd možný jen ve směru od Hradce Králové, vyplynulo z informací silničářů. Stavební práce na obou místech by měly skončit na podzim.

"Řidiči se musí obrnit trpělivostí hlavně v dopravní špičce, a to ráno a odpoledne. V obou místech se tvoří kolony. Například u Třebechovic je situace nejhorší odpoledne, když se lidé vrací z práce, to si mohou počkat až okolo dvaceti minut," řekla mluvčí policie Eliška Majerová.

Stavbaři u Třebechovic budují podchod pod frekventovanou hlavní silnicí první třídy číslo 11. Trasa pro chodce a cyklisty mezi Třebechovicemi a Krňovicemi bude díky podchodu bezpečná. Silničáři také opraví křižovatku. Stavba za přibližně 44,4 milionu korun se započtením daně by měla být hotová do konce října. Jde o společnou investici Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) a města. "ŘSD tam má investici zhruba 11,6 milionu korun a Třebechovice 32,7 milionu korun," řekl Pavel Zeman z královéhradeckého ŘSD.

Podchod vznikne pod křižovatkou silnice I/11 se silnicí z Třebechovic směrem na Krňovice a Pardubice. Průjezd křižovatkou do centra Třebechovic bude uzavřený po celou dobu stavby. Souběžně se stavbou podchodu a rekonstrukcí křižovatky začali krajští silničáři s opravou silnice II/298 od Krňovic ke křižovatce s I/11. Ve směru od Krňovic do Třebechovic se řidiči dostanou objížďkou přes Svinary, Svinárky, Blešno a Nepasice. Objížďka by měla skončit v říjnu.

V Častolovicích by měla částečná uzavírka hlavní silnice v úseku od kruhové křižovatky za most u zámku skončit 12. října. Pokračuje tam oprava mostu po polovinách jeho šířky, provoz je sveden do jednoho jízdního pruhu. Celkové náklady jsou 5,9 milionu korun s daní. "Po dobu částečné uzavírky bude uzavřen vždy jeden jízdní pruh, ve volném jízdním pruhu bude veden provoz v jednom směru. Druhý směr povede po objízdných trasách,” uvedli silničáři.

V první etapě, která by měla skončit 31. srpna, budou projíždět auta ve směru od Hradce Králové, v opačném směru od Kostelce nad Orlicí pojedou objížďkou. V druhé etapě, od 31. srpna do 12. října pojedou po silnici I/11 pro změnu řidiči směrem od Kostelce na Hradec, v opačném směru bude objížďka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, stavby, silnice, správa, Rychnovsko, Třebechovice pod Orebem, Hradec Králové, ŘSD, stavba, zdržení, doprava, Častolovice, Královéhradecký kraj, oprava, Ostrava, okres Rychnov nad Kněžnou, Ředitelství silnic a dálnic, Krňovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní tah u Třebechovic brzdí stavba podchodu. Řidiči musí počítat se zdržením  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.