Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na hlavním tahu u Třebechovic pod Orebem čekají na řidiče komplikace. Ode dneška je tam omezený provoz

Na hlavním tahu (silnice I/11) z Hradce Králové do Vamberku musí řidiči počítat s dopravním omezením. U Třebechovic pod Orebem dnes Ředitelství silnic a dálnic začalo stavět podchod pro cyklisty a chodce. Ten bude hotový až v listopadu letošního roku.

17 metrů dlouhý podchod bude vybudován podél Pardubické ulice. Stane se součástí zhruba 300 metrů dlouhé cyklostezky. „Tato stezka bude začínat u inundační lávky ve směru na Krňovice a bude končit před sjezdem do stanice technické kontroly v Třebechovicích u železničního přejezdu,“ popisuje Richard Hora z hradecké pobočky Ředitelství silnic a dálnic.  

Stavba nového cyklistického podjezdu bude rozdělena do dvou etap. V každé bude vždy uzavřen jeden z jízdních pruhů silnice I/11. Přes den bude provoz řízen kyvadlově pracovníky stavby. V noci se zde objeví semafory.  

Po celou dobu prací bude uzavřena křižovatka s Pardubickou ulicí do centra města. Průjezd křižovatkou ve směru Krňovice bude umožněn jen v některých etapách. Objízdná trasa je stanovena přes Běleč nad Orlicí, Svinary a Blešno.  

V rámci vybudování podchodu dojde i k rozšíření současné silnice I/11. Souběžně s tím se opraví i asfaltový povrch. Za stavbu zaplatí Ředitelství silnic a dálnic 37 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto tookapic | Pixabay

Štítky Třebechovice pod Orebem, doprava, I/11, ŘSD, oprava, omezení, kyvadlově, podjezd, cyklotrasa, stavba, semafor, komplikace, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, Hradec Králové, Vamberk, Krňovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hlavním tahu u Třebechovic pod Orebem čekají na řidiče komplikace. Ode dneška je tam omezený provoz  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.