Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zásahovka si přišla pro dealery drog. Prodejem si mohli vydělat až tři miliony, tvrdí policie

Zásahová jednotka zatkla dva muže ve věku dvaadvacet a osmatřicet let. Dvojice na Trutnovsku provozovala velkou pěstírnu konopí. Drzost dealerů drog byla o to větší, že si ji zřídili v pronajatém domě. Oba mohou skončit až na deset let ve vězení.

„Oba si společně zřídili pěstírnu konopí. V ní profesionálním způsobem pěstovali rostliny konopí. Používali k tomu sofistikované botanické a technické prostředky a speciální živé roztoky, substráty a hnojiva,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová.  

Během domovní prohlídky policie zatkla staršího muže z dvojice a zajistila 260 vyrostlých rostlin. Mladší muž byl zatčen ve svém bytu na Nymbursku. Policie ho doslova přistihla s víc než čtvrt kilogramem sušiny a dalšími 200 květináči se zbytky rostlin. „Ani u jednoho domu nebylo navenek poznat, že by se v nich nacházela pěstírna,“ dodala mluvčí.  

Policie následně zjistila, že starší muž žil osm let na Jamajce. Do České republiky přijel na začátku loňského ledna. K jeho smůle se nemohl vrátit kvůli pandemické situaci. Kvůli nedostatku peněz s mladším mužem vymyslel způsob, jak se zaopatřit.   

Mladší z dvojice si vzal na starosti zajištění prostoru a místa pro pěstírny. Starší se pak o květiny staral. Plán jim vyšel. Ačkoliv byli oba nezaměstnaní, na jejich společném účtu bylo několik tisíc korun. Podle policie si mohli za 1,5 roku vydělat až tři miliony korun.  

 „Oba jsou uživateli marihuany, mladší občasným, ale starší prý zvládne i 10 jointů denně,“ řekla Kormošová. Oba jsou obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými látkami. Za to jim hrozí trest od dvou do deseti let ve vězení. 

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, dealer, zatčení, video, dvojice, pěstírna, konopí, marihuana, krimi, Jamajka, Nymbursko, drogy, okres Trutnov, okres Nymburk, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zásahovka si přišla pro dealery drog. Prodejem si mohli vydělat až tři miliony, tvrdí policie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.