Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Královéhradeckým krajem se v noci prohnala bouřka. Bez proudu bylo kolem tří tisíc domácností

V noci se Královéhradeckým krajem prohnala silná bouřka. Včera odpoledne před ní varovali meteorologové. Kromě balkonových květin, stromů a několika dalších škod zničila i vedení vysokého napětí. Podle energetiků bylo bez proudu kolem tří tisíc domácností.

„K šesté hodině ranní jsme v Královéhradeckém kraji zaznamenali sedm poruch na vedení vysokého napětí. Jde o Hradecko a Rychnovsko,“ řekla mluvčí společnosti ČEZ Šárka Lapáčková Beránková. Dodala, že jednu poruchu evidují i na Pardubicku a Orlickoústecku. Kolem šesté hodiny ranní bylo bez proudu zhruba tři tisíce domácností. „Na odstranění pracujeme a předpokládáme obnovení dodávek během dne,“ dodala.

Silné bouřky v Královéhradeckém kraji mohou udeřit i dnes v noci. Varování meteorologů platí od dnešních 20:00 do tří hodin ráno. Výstraha platí po celý Královéhradecký, Pardubický i Středočeský kraj. Libereckého kraje se netýká. „V silných bouřkách očekáváme úhrn srážek kolem 40 milimetrů,“ potvrdil meteorolog Janek Doležal.

Dnes přes den bude oblačno až polojasno. Ojediněle se přidají dešťové přeháňky. K večeru se zatáhne a do východních Čech dorazí bouřky, místy i silné. Nejvyšší denní teploty v rozmezí od 24 do 27 stupňů Celsia. V Krkonoších a Orlických horách se bude rtuť teploměru pohybovat kolem 20 stupňů.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Olomouc

Štítky bouřka, Královéhradecký, kraj, energie, vysoké, napětí, škoda, domácnost, proud, předpověď, ČHMU, energetici, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, ČEZ, okres Ústí nad Orlicí, okres Rychnov nad Kněžnou, Středočeský kraj, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradeckým krajem se v noci prohnala bouřka. Bez proudu bylo kolem tří tisíc domácností  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.