Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Opravy mostů v Temném Dole v Krkonoších vyjdou na 170 milionů korun. Hotovo bude do konce roku 2022

Zhruba 170 milionů korun bude stát kompletní oprava tří takzvaných Polských mostů v Temném Dole v Krkonoších na hlavní přístupové silnici do Pece pod Sněžkou a na Pomezní Boudy. Letos kraj na tyto stavby v úseku mezi Horním Maršovem a odbočkou na Pomezní Boudy uvolní 25 milionů a příští rok 145 milionů korun. Jeden z mostů je v havarijním stavu, opravu potřebují také zbývající dva. Hotovo by mělo být do konce roku 2022.

"Předělání všech tří mostů proběhne podle předpokladů zhruba od června 2022. Tomu bude letos předcházet vybudování mostních provizorií," řekl mluvčí kraje Dan Lechmann. Jeden z mostů v Temném Dole byl už v takovém stavu, že kraj na něm musel v květnu omezit dopravu a zahájit provizorní zabezpečení, která obnoví původní nosnost mostu. "Opravy tohoto mostu v Temném Dole začaly 7. června," dodal Lechmann.

Polské mosty byly postaveny v 70. letech minulého století. Zdroje financování chce kraj hledat i mimo krajský rozpočet v dotačních programech.

Královéhradecký kraj do dvou let vynaloží na opravy mostů, včetně těch v Temném Dole, celkem více než 260 milionů korun. Letos chce na tyto stavby uvolnit 61,5 milionu korun a příští rok téměř 200 milionů korun. Královéhradecký kraj vlastní 869 mostů.

Kraj má letos v plánu opravit například mosty v Jaroměři, v Hronově, v Orlickém Záhoří, v Dolní Olešnici nebo v obci Pamětník na Hradecku. V roce 2022 by měly projít opravami kromě mostů v Temném Dole také mosty ve Lhotě u Trutnova, v Libňatově nebo v Kounově přes Zlatý Potok. Dalších 45 investic kraj připravuje.

Královéhradecký kraj mosty kontroluje pravidelně dvakrát do roka, jednou za čtyři roky dělá hlavní kontrolu.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, správa, silnice, stavby, Krkonoše, Temný Důl, oprava, rekonstrukce, dezolátní, doprava, finance, Pomezní Boudy, Pec pod Sněžkou, Horní Maršov, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy mostů v Temném Dole v Krkonoších vyjdou na 170 milionů korun. Hotovo bude do konce roku 2022  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.