Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dvůr Králové odkoupí zbývající nemovitosti na autobusovém nádraží. Poté ho kompletně zrekonstruuje

Vedení města ve Dvoře Králové nad Labem se rozhodlo o odkoupení zbývajících pozemků na autobusovém nádraží. Ty vlastní společnost Arriva Východní Čechy, která je městu přenechá za 4,95 milionu korun. V budoucnu by tam radnice ráda postavila moderní autobusový terminál.

„Jsem rád, že se nám touto koupí podaří celý areál zcelit. Velmi nám to usnadní přípravu revitalizace autobusového nádraží, na kterou v současnosti připravujeme architektonickou soutěž,“ řekl starosta města Jan Jarolím.  

Samotný areál město koupilo za 9,9 milionu korun už v roce 2019. Arriva tenkrát neprodala dva své objekty, které využívala a pronajímala. „Dojednali jsme předkupní právo ve prospěch města a obnovili další jednání o prodeji těchto nemovitostí,“ dodal starosta.  

Původně společnost nabídla budovy k prodeji za 5,5 milionu korun bez DPH. Šlo o zhruba 700 tisíc nižší cenu, než vyčíslil znalecký posudek. Následně se městu podařilo vyjednat další slevu. Konečná částka za obě budovy je 4,95 milionu korun. Nákup v tomto týdnu odsouhlasili zastupitelé.  

„Během nákupu byla řeč i o odvodu daně z přidané hodnoty a domluvili jsme se, že ji nebudeme uplatňovat,“ potvrdil Jarolím. Kupní smlouva by měla být uzavřena ještě letos. Radnice bude společnosti kupní cenu vyplácet ve splátkách. První zaplatí na konci roku ve výši 2,5 milionu korun. Zbytek pak v červnu 2022. 

Po vyřešení podkladů pro odkup nemovitostí chce město autobusové nádraží komplet přebudovat. Vzniknout by měl moderní autobusový terminál. Konkrétní podoba vzejde z architektonické soutěže. Rekonstrukce autobusáku je prioritní investicí města, kterou chce financovat z evropských nebo státních dotací.  

Ohodnoť článek

Foto Městský úřad Dvůr Králové nad Labem

Štítky autobusák, nádraží, autobus, prodej, nákup, nemovitost, budova, pozemek, Dvůr Králové, rekonstrukce, modernizace, Dvůr Králové nad Labem, autobusové nádraží, Arriva Východní Čechy, Jan Jarolím, Arriva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové odkoupí zbývající nemovitosti na autobusovém nádraží. Poté ho kompletně zrekonstruuje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.