Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na královéhradecké zdravotní škole se bude vyučovat obor diplomovaná dětská sestra

Radní Královéhradeckého kraje schválili záměr Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední zdravotnické školy v Hradci Králové na zřízení a výuku nového oboru diplomovaná dětská sestra, který bude královéhradecká zdravotní škola vyučovat jako jediná v republice.

„Škola má pro výuku tohoto oboru patřičné zázemí a vzhledem k tomu, že jej již v minulosti vyučovala, tak i dlouhodobé zkušenosti. Jsme si vědomi, že dětských sester je nedostatek a proto výuka tohoto oboru má naší podporu. Žádost schvalujeme v mimořádném termínu, chceme tak podpořit vzdělávání dětských sester již od září letošního roku,“ uvedla náměstkyně hejtmana Královéhradeckého kraje pro oblast školství Martina Berdychová.

„Výuka tříletého oboru by mohla začít 1. září letošního roku. Záleží na tom, jak rychle zvládneme úskalí akreditačního procesu. Pokud se vše podaří, vyhlásím přijímací řízení pro školní rok 2018/2019 nejpozději v září tohoto roku,“ prohlásila ředitelka Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední zdravotnické školy Hradec Králové Soňa Lamichová.

V prvním ročníku může studovat až 40 studentů a studentek. Vyšší odborná škola zdravotnická dále nabízí obory diplomovaná všeobecná sestra, diplomovaný farmaceutický asistent, diplomovaný zdravotní laborant či diplomovaný zubní technik. Vyšší odbornou školu navštěvuje v tomto školním roce 231 studentů v denní formě a 14 v dálkové formě vzdělávání.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky školství, Hradec Králové, zdravotnictví, studium, Královéhradecký kraj, Martina Berdychová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na královéhradecké zdravotní škole se bude vyučovat obor diplomovaná dětská sestra  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.