Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vlekaři v Krkonoších začali zasněžovat, start sezony bude možná už příští sobotu

Vlekaři v hlavních střediscích Krkonoš v hradeckém kraji začali s příchodem mrazů v noci na sobotu uměle zasněžovat sjezdovky. Pokud mrazivé počasí vydrží, mohlo by se v Krkonoších lyžovat v sobotu 7. prosince, zjistila ČTK u provozovatelů skiareálů. Proti minulým letům by tak sezona začala o jeden až tři týdny déle. Loni se poprvé v Krkonoších lyžovalo na Černé hoře 30. listopadu, předloni to bylo již 17. listopadu.

Největší krkonošské středisko Špindlerův Mlýn plánuje zahájit sezonu programem Špindl SkiOpening 7. prosince. "V noci na včerejší den jsme začali zasněžovat v areálech Svatý Petr a Medvědín. Prioritně se zaměřujeme na modrou sjezdovku ve Svatém Petru. Uvidíme, co nám umožní počasí. Příští týden mají přijít inverze," řekl ČTK ředitel skiareálu René Hroneš.

Sněžná děla spustili i vlekaři na Černé hoře u Janských lázní a v areálu Malá Úpa. Černohorští vlekaři uvedli, že sezona by mohla začít 7. prosince. V Peci pod Sněžkou by se mohlo poprvé lyžovat 14. prosince.

V Krkonoších včera celý den mrzlo a horská služba vydala varování před ledovkou a náledím. Na Sněžce se teplota pohybovala od minus osmi do minus deseti stupňů Celsia, v nižších polohách byl mráz o několik stupňů slabší. Na hřebenech hor leží asi deset centimetrů sněhu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, počasí, hory, Královéhradecký, Krkonoše, Černá hora, Královéhradecký kraj, Špindlerův Mlýn, Medvědín, Janské Lázně, Malá Úpa, Pec pod Sněžkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlekaři v Krkonoších začali zasněžovat, start sezony bude možná už příští sobotu  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.