Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VIDEO: Cizinec nepravdivě obvinil policistu, že pil alkohol. Místo víkendu v Krkonoších skončil v cele

Policisté na Trutnovsku zastavili cizince kvůli vysokému překročení rychlosti. To dotyčného hodně rozčílilo, proto nejspíš v afektu obvinil policistu z požití alkoholu. Dechová zkouška u policisty žádný alkohol neukázala, zato cizinec skončil v policejní cele. Místo plánované dovolené v Krkonoších tak strávil víkend za mřížemi. Následně ho soudce na tři roky vyhostil z České republiky.

V pátek policisté v Královci na Trutnovsku zastavili čtyřiašedesátiletého cizince s manželkou, který překročil povolenou rychlost o více než 40 kilometrů za hodinu.  

„U takového přestupku zákon neumožňuje projednání na místě, a proto policisté rozhodli o uložení kauce ve výši 10 tisíc korun. V této chvíli začal řidič i jeho manželka poměrně výrazně vyjadřovat svůj nesouhlas s postupem a konstatovali, že u sebe ani nemají tolik peněz a snažili se i smlouvat. V rámci kontroly policisté muže rovněž vyzvali k provedení dechové zkoušky na alkohol, která dopadla negativně. Po dechové zkoušce se ale řidičova nevole ještě více vystupňovala, když i za přítomnosti dalších přivolaných policistů ukázal na jednoho z dopravních policistů a prohlásil, že z něho cítí alkohol a chce, aby si také dýchnul, ačkoliv jeho tvrzení nic nenasvědčovalo,“ popsal situaci policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Na místo proto následně dorazil i nadřízený důstojník, který u policistů provedl dechové zkoušky. U žádného z nich ale zkouška alkohol neukázala. Zato cizinec skončil kvůli podezření z pomluvy v policejní cele, kde strávil celý víkend. V neděli pak soudce rozhodl o jeho vyhoštění z České republiky, a to na tři roky. Na dovolenou do Krkonoš se tak muž jen tak nepodívá.

Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, alkohol, kontrola, policista, cizinec, Krkonoše, dechová zkouška, Česko, okres Trutnov, Královec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Cizinec nepravdivě obvinil policistu, že pil alkohol. Místo víkendu v Krkonoších skončil v cele  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.