Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Trutnov už pustil lidi na opravenou lávku v ulici Na Struze

Lidé se dneska ráno poprvé prošli po opravené lávce v ulici Na Struze, která spojuje centrum s Kryblicí. Kompletní oprava vyšla na 29 milionů korun, ze kterých 24 milionů pokryla dotace.

Oprava trvala od loňského srpna. Technický stav nebyl vůbec dobrý a tak bylo potřeba zainvestovat do opravy. „Původní konstrukce 46 metrů dlouhé lávky jsme nahradili novou ze stejných materiálů, tedy z kovového skeletu se skleněnými výplněmi po stranách. Největším úskalím celé rekonstrukce byla výměna inženýrských sítí, které jsme museli zkoordinovat vůči klimatickým podmínkám,“ vysvětluje David Jelínek, vedoucí Odboru rozvoje města Trutnova. 

Nová konstrukce je podobná té původní, pouze je světlejší. Část skel je nově mléčná, aby se respektovalo soukromí obyvatel přilehlého domu. Změn doznal také vstup do lávky na straně od Kryblice, který je nově bezbariérový. „Původní rovnou mostovku vystřídala mostovka s mírným vzepjetím. Tato úprava vyřešila nejen odvodnění lávky, ale současně umožnila bezbariérové napojení na ulici Pod Sadem. Mezery mezi jednotlivými skly pomohou provětrání lávky a usnadní případnou výměnu skel. Také původní prosklené zastropení, které je velmi obtížné udržet čisté, bylo nahrazeno plným stropem,“ popisuje Michal Rosa, starosta města Trutnova.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Trutnov

Štítky lávka, Struha, Trutnov, oprava, ČR, centrum, Kryblice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov už pustil lidi na opravenou lávku v ulici Na Struze  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.