Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Cizinec v Mercedesu nezvládl zatáčku v Krkonoších. Nadýchal téměř 2,5 promile

K dopravní nehodě u takzvaného Studeného Kolena musela hlídka policistů. Jde o místo na silnici mezi Hořejším Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem. Devětatřicetiletý řidič tam nezvládl řízení a narazil do opěrné zdi. Na vině byl alkohol.

„K dopravní nehodě došlo pravděpodobně tak, že řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy a v pravotočivé zatáčce dostal smyk. Následně vyjel vlevo mimo silnici a tam bočně narazil do opěrné zdi,“ uvedla na webu policie mluvčí Šárka Pižlová.   

Po příjezdu na místo si hlídka zjistila, že jde o nehodu osobního vozu Mercedes s cizí poznávací značkou. Na místě provedli dechovou zkoušku s řidičem, která byla pozitivní. Přístroj ukázal 2,24 promile alkoholu v dechu.  

„V souvislosti s touto nehodou nikomu nevzniklo žádné zranění,“ uvedla policejní mluvčí. Zároveň dodala, že případ vyšetří trutnovští policisté. 

Od 1. ledna 2024 došlo ke zvýšení sankcí za řízení pod vlivem alkoholu v České republice. Při hladině alkoholu nad 0,3 promile bude pokuta sedm až 25 tisíc korun, šest bodů a zákaz řízení na šest až 18 měsíců. Pro odmítnutí testu na alkohol a jiné návykové látky bude pokuta 25 až 75 tisíc korun, šest bodů a zákaz řízení na 18 až 36 měsíců.   

Na pomyslném žebříčku nehod zaviněných alkoholem je Královéhradecký kraj šestým nejhorším regionem v České republice včetně Prahy. Konkrétně v Královéhradeckém kraji se v loňském roce stalo přes 3 800 nehod z toho více než 190 pod vlivem alkoholu a 30 pod vlivem drog.   

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Mercedes-Benz, alkohol, Krkonoše, nehoda, Česko, silnice, Královéhradecký kraj, Praha

Cizinec v Mercedesu nezvládl zatáčku v Krkonoších. Nadýchal téměř 2,5 promile  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.