Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Dvůr Králové bude mít nové veřejné osvětlení. Chce ušetřit za elektřinu

Dvůr Králové nad Labem chce nainstalovat celkem 274 nových svítidel veřejného osvětlení. Cílem je ušetřit náklady za energie a elektřinu. Všechna nová světla by nad ulicemi města měla začít svítit do půl roku. Radnice za ně zaplatí přes 4,5 milionu korun.

 „Stávající výbojková svítidla pracovníci firmy nahradí úspornější LED technologií, město by tak mělo ročně uspořit téměř 70 MWh,“ vysvětluje v tiskové zprávě místostarosta Vítězslav Šturma (Síla Dvora). Nová světla radnice nechá nainstalovat například do ulic Bezručova, 5. května, Alešova, Březinova, Nádražní Pěšina, Drtinova, Verdek, Na Kopečku a řady dalších. 

Za nová světla radnice ve Dvoře zaplatí 4,7 milionu korun včetně DPH. Město chce tuto částku snížit pomocí dotace z Ministerstva průmyslu a obchodu, která by mohla pokrýt až 2,1 milionu korun. „V současné chvíli máme k dispozici příslib o poskytnutí této dotace, kterou bychom měli obdržet, protože jsme již doložili všechny požadované dokumenty,“ dodává místostarosta. 

V souvislosti s narůstajícími cenami energií není Dvůr Králové jediným městem v Královéhradeckém kraji, které chce vyměnit staré pouliční osvětlení. Část pouličního osvětlení vymění Jičín, Lázně Bělohrad a některá světla nechala radnice vyměnit i v Hradci Králové.  

Ohodnoť článek

Foto Mopos Communications

Štítky Dvůr Králové nad Labem, elektřina, veřejné osvětlení, Královéhradecký kraj, radnice, ANO 2011, Verdek, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Jičín, Lázně Bělohrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové bude mít nové veřejné osvětlení. Chce ušetřit za elektřinu  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.