Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Královédvorský safari park získal tři významné ceny

Safari park ve Dvoře Králové nad Labem dostal tři Bílé slony. Jde o ocenění v tradiční soutěži všech českých a slovenských zoologických zahrad. Bodoval pavilon pro žirafy a odchovy leskoptve dlouhoocasé a zmije Nitschelovy.

Česká zoo, jakožto pořadatelské sdružení, ocenilo dvorský safari park prvním místem v kategorii Stavby nový pavilon pro žirafy síťované.

Přes léto nabízí jedinečné zážitky. Návštěvníci mohou vidět žirafy ve vnitřní expozici, do které se vracejí pozdě odpoledne. Pavilon má dlouhou otevírací dobu a je tedy možné trávit večer v jejich společnosti.

V zimním safari parku lze poprvé v historii chovu vidět žirafy i v době, kdy nemohou kvůli počasí do venkovních výběhů. Vybudování pavilonu vyšlo na šestnáct milionů korun. Veřejnost do něj měla možnost vstoupit poprvé v roce 2019.  

Druhé místo v kategorii Ptáci, získal odchov leskoptví dlouhoocasých z léta 2021. Safari park je odchoval jako první zahrada na světě. Dospělé ptáky mohou lidé obdivovat v průchozí hale Ptačího světa, kde byli i odchováni.  

Třetí místo v kategorii Ostatní, připadlo na česko-slovenský prvoodchov zmijí Nitschelových z loňské zimy. Při odchovu byly přípravy chovného zařízení komplikované. Nastoleny musely být i ideální podmínky. Tento druh zmijí, žije ve vysokých horách střední Afriky a chovné zařízení muselo být klimatizováno na stálých 16 až 20 stupňů Celsia. Zmije Nitschelovy se podařilo rozmnožit opakovaně.

Safari park autem

Návštěvníci safari parku už mohou opět usednout i do dvojice hybridních automobilů, které jsou k dispozici od 21. května. Zapůjčení je zdarma. Hradí se jen levnější jízdenka do safari a vstupné. Výpůjčky vozů jsou možné od 10:30 do 16:30 hodin.

S vozem se lze vypravit nejen do Afrického safari Josefa Vágnera, ale i do Lvího safari.

„Auta, která úplně nebo částečně využívají elektrický pohon, snižují množství emisí vypouštěných do ovzduší, proto přesně tento typ dopravy chceme podporovat i my v safari parku,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel safari parku Přemysl Rabas.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Safari park

Štítky žirafa, expozice, pavilon, safari park, Bilý slon, ocenění, kategorie, Dvůr Králové nad Labem, ZOO Dvůr Králové, Josef Vágner, Přemysl Rabas, Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královédvorský safari park získal tři významné ceny  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.