Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zvířata ze zoo se zatoulala, vyraz je najít, láká turistická hra ve Dvoře Králové

Město Dvůr Králové nad Labem přichystalo (nejen) pro rodiny s dětmi turistickou hru s názvem Zatoulaná zvířátka. Základem je plánek s mapou a veršovanou pohádkou, která vyzývá k záchraně zatoulaných zvířátek ze zoologické zahrady.

„V zoo se jednou otevřela vrátka, bylo to velké překvapení pro zvířátka. Dostala volno na celý den, odešla branami ze zoo ven. Většina zvířátek se pak domů vrátila, některá z nich se ale bohužel ztratila…“ Tak zní část pohádky, která děti uvádí do případu, který se v turistické hře Zatoulaná zvířátka snaží vyřešit.

Hra, která má zatraktivnit procházku městem, vznikla ve spolupráci s aktivní členkou královédvorského Sokola Andreou Erbenovou a místní malířkou Taťánou Ruprichovou.

„Plánek ke hře si mohou zájemci vyzvednout buď v městském informačním centru, nebo v případě ubytovaných turistů přímo u ubytovatelů,“ říká místostarostka města Alexandra Jiřičková (ANO). Herní plán je také ke stažení na webu města.

„Na ty, kteří se do hry zapojí, čeká krásná procházka městem, s hledáním správných řešení dětem pomohou krátké veršované básničky. Úspěšní účastníci hry pak za vyluštěnou tajenku dostanou v městském informačním centru drobnou cenu,“ dodává místostarostka.

Zatoulaná zvířátka mohou být ukrytá kdekoliv ve městě – v okně, na zemi, na budově nebo na speciální cedulce.

„Na zádech dva kopce mám, po městě se toulám sám. Asi jsem si zadřel třísku, nejraději chodím v písku.“ Tak zní jedna z devatenácti básniček, která má kromě mapy dětem napovědět. Z názvů zvířátek nakonec malí turisté sestaví tajenku a zjistí, které zvířátko se po městě toulalo úplně nejdéle.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky výlet, turistická hra, rodina, děti, zoo, Dvůr Králové nad Labem, Zatoulaná zvířátka, procházka, hádanky, pohádka, zoologická zahrada, Sokola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvířata ze zoo se zatoulala, vyraz je najít, láká turistická hra ve Dvoře Králové  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.