Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam o prodlouženém víkendu? Na halloweenské akce, Medové slavnosti nebo výstavu LEGA

V zítřejší svátek i o víkendu se na východě Čech opět koná řada zajímavých akcí. Safari Park ve Dvoře Králové nad Labem zve na oblíbený Týden duchů, během kterého celou zoo zdobí vydlabané dýně. V Jaroměři zítra pořádají food festival a v sobotu můžete vyrazit na stezku odvahy nebo na Medové slavnosti.

Safari Park ve Dvoře Králové zve na tradiční Týden duchů. Ode dneška do neděle se v zoo koná oblíbená akce s dlabáním dýní, které pak ozdobí celý Safari Park. Z hygienických důvodů je ale nutné si donést vlastní dlabací nástroje – nůž a lžíci. V pátek a v sobotu tu navíc od 17.30 budou komentované prohlídky zahrady s ohnivými loučemi. A v sobotu zahrada ožije mnoha duchy a strašidly, pro dětské návštěvníky tu chystají stezku odvahy s magickými stanovišti, kde budou plnit speciální úkoly. Start bude hned za vchodem do zahrady kdykoliv mezi 17. a 19. hodinou.

V Jaroměři zítra pořádají premiérový ročník akce Street food piknik. Od 10 do 18 hodin se v Masarykových sadech můžete těšit na spoustu jídla, pití, gastro specialit, ale i doprovodný program v podobě řízených degustací moravského vína, prémiových rumů a další zábavu. Zároveň bude probíhat den Turistických informačních center, v tom jaroměřském budou od 8.30 do 17 hodin dílničky pro děti a procházka s tajenkou a odměnou. V 10 a ve 14 hodin budou dvě komentované prohlídky kostela svatého Mikuláše a krypty. Sraz je před Mariánským sloupem.

Česká Skalice – Zájezd připravuje na sobotu Halloweenskou stezku odvahy. Na trase dlouhé pět kilometrů bude několik stanovišť se strašidly a pohádkovými postavami. Každý účastník dostane pohádkovou kartu, na kterou bude na stanovištích plnit úkoly. Po splnění všech úkolů čeká děti drobná cena a diplom statečného strašidla. Průběžný start na stezku odvahy je od 17 do 18 hodin.  

V Josefově v sobotu pořádají slavnosti k ukončení turistické sezony aneb Zavírání pevnosti. Mimo prohlídek se od 9 do 16 hodin můžete těšit na tábor, střelbu, svěšování vlajky a další doprovodný program.

V centru Špindlerova Mlýna v sobotu proběhne tradiční lidový jarmark Medové slavnosti. V 11 dopoledne tu pro děti vystoupí Michal z Kouzelné školky, následovat budou folklorní a hudební vystoupení. Do 16 hodin tady budou řemeslné stánky, podzimní dílny, dětský program a mnoho dalšího.

S dětmi můžete vyrazit také na velkou LEGO výstavu do SPŠ, SOŠ a SOU Hradební v Hradci Králové. Výstava potrvá do neděle a k vidění tu jsou stovky modelů stavebnic, tisíce kostek LEGO. Vystavené jsou všechny aktuální LEGO Technic modely na dálkové ovládání, se kterými si můžete sami zajezdit, funkční model železnice s několika trasami a spoustou vláčků k vyzkoušení. V akci uvidíte i nejnovější LEGO Technic 42131 Buldozer Cat D11 ovládaný aplikací. Vstupné je zdarma a zaparkovat můžete přímo před budovou školy.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/StockSnap | Zdroj Halloweenská stezka odvahy, Město Jaroměř, SPŠ, SOŠ a SOU Hradební, Akce Hradecka

Štítky akce, víkend, děti, slavnosti, trhy, jídlo, Halloween, stezka odvahy, slavnost, Lego, ZOO Dvůr Králové, Dvůr Králové nad Labem, Jaroměř, Česko, zahrada, výstava, Lego Technic, dýně, Kouzelná školka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o prodlouženém víkendu? Na halloweenské akce, Medové slavnosti nebo výstavu LEGA  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.