Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Safari Park ode dneška přechází na zimní sezonu, vstupné vyjde levněji

Na dnešek připadá Světový den zvířat a Safari Park Dvůr Králové nabízí vstup za nižší cenu. S dnešním dnem totiž přechází na zimní sezonu, během které je vstupné levnější o desítky korun než v hlavní sezoně.

Chovatelé a milovníci zvířat po celém světě si dnes připomínají Světový den zvířat, který připadá na 4. října, na svátek svatého Františka z Assisi. Tento mnich františkánského řádu totiž zasvětil svůj život péči o nemocná a opuštěná zvířata. Zoologické zahrady po celé republice proto na dnešek přichystaly řadu akcí.

Dvorský Safari park nabídne návštěvníkům zpříjemnění v podobě sníženého vstupného, s dnešním dnem totiž zároveň začíná i zimní sezona. Zatímco ještě včera dospělí návštěvníci zaplatili 240 korun a děti 190 korun, ode dneška jsou ceny o desítky korun nižší – vstupenka pro dospělého vyjde na 175 korun a pro dítě na 110. Při nákupu online je cena ještě nižší. Zároveň je však od října uzavřené Africké a Lví safari a také lanový park.

Z nejnovějších přírůstků zoo mohou návštěvníci vidět například mláďata fenka, samice pojmenovaná Femme Fatale v srpnu porodila čtyřčata. „Pro Safari Park Dvůr Králové to byla zcela mimořádná událost – tyto psovité šelmy se v Podkrkonoší naposledy množily v roce 2004. Samice tentokrát navíc rodila doslova v utajení, porod proběhl na začátku srpna v noře a ošetřovatelé se jen dohadovali, zda k němu došlo,“ uvádí Safari Park. Nyní už se samice se svými mláďaty ukazuje i v expozici.

V současné době má Safari Park otevřeno bez kapacitních omezení každý den včetně svátků od devíti hodin. Při vstupu není vyžadován test na koronavirus ani čestné prohlášení. Ve vnitřních prostorách však stále platí povinnost nošení respirátorů a dodržování rozestupů minimálně dva metry. Vstup do restaurace je povolený pouze těm, kteří jsou v případě kontroly schopni doložit potvrzení o negativním testu na koronavirus, potvrzení o ukončeném očkování nebo jsou schopni prokázat imunitu po prodělaném onemocnění SARS-CoV-2.

Ohodnoť článek

Foto Gabriela Linhart, Simona Jiřičková / Safari Park Dvůr Králové | Zdroj Safari Park Dvůr Králové

Štítky Safari Park, ZOO, Dvůr Králové nad Labem, zvířata, fenek, ZOO Dvůr Králové, zima, Assisi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Safari Park ode dneška přechází na zimní sezonu, vstupné vyjde levněji  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.