Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve Dvoře Králové řeší, co s nevyhovujícím koupalištěm. Přidá se i veřejnost

Vedení města Dvora Králové nad Labem řeší budoucnost Tyršova koupaliště. Stav rekreačního bazénu je už dlouhodobě nevyhovující, proto město řeší jeho rekonstrukci a revitalizaci celého areálu. Svůj názor budou moci vyjádřit i lidé pomocí dotazníků.

Rekonstrukce rekreačního bazénu je nezbytná. Rada města proto už na přelomu roku 2019 a 2020 rozhodla, že bazén dostane novou nerezovou vanu, bude doplněna technologie úpravny vody a návštěvníci se také mohou těšit na nové atrakce jako je dvojskluzavka nebo lanový most. Součástí bude i dětská část s atrakcemi vhodnými právě pro menší děti.

Koupaliště by po revitalizaci navíc mělo být bezbariérové. Kromě standardních vstupů do bazénu by měla být u skluzavky nainstalovaná rampa a bezbariérové by mělo být nově i vstupní brodítko u vchodu do areálu.

„V tuto chvíli tak stojíme před zadáním prováděcí dokumentace nutné pro výběr zhotovitele a poté bude možné zpracovat položkový rozpočet stavebních prací a zpřesnit tak předpokládané náklady,“ říká místostarosta Jan Helbich (ANO).

Vedení města diskutovalo také o zvětšení bazénu z původních 33 metrů na padesát. „V tom případě by bylo nezbytné vybourat původní konstrukci, která je pod stávajícím betonovým bazénem, a to by stavbu neúměrně technicky z hlediska zakládání komplikovalo a prodražilo, navíc by bylo třeba vybudovat zcela nový objekt pro umístění technologie. Druhou variantou je do rekreačního bazénu dát fólií, ale vzhledem k hloubce vhodné pro rekreaci by se musela stávající vana buď odstranit, což se nedoporučuje, nebo bazén vysadit, takže by jeho hladina byla až metr nad stávajícím ochozem. Rizikem je ale spodní voda, protože území je v nivě vodních toků,“ vysvětluje Jan Helbich.

Uvažovalo se i o umístění tobogánu, pak by ale zase bylo nutné řešit dojezdový bazének.

Město chce nyní dát prostor návštěvníkům, které požádá o názor pomocí dotazníků. Dotazníky budou dostupné v papírové podobě přímo v areálu koupaliště, na recepci městského úřadu a v městském informačním centru. Na všech těchto místech bude možné vyplněné dotazníky také odevzdat. Vyplnit dotazníky bude v blízké době možné i elektronicky na stránkách města.

Ohodnoť článek

Foto Dvurkralove.cz

Štítky koupaliště, Dvůr Králové nad Labem, bazén, rekonstrukce, dotazník, radnice, revitalizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Dvoře Králové řeší, co s nevyhovujícím koupalištěm. Přidá se i veřejnost  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.