Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V lesích a chráněných územích nemají motorky a čtyřkolky co dělat, varují policisté

S příchozím jarem se policisté zaměřují na neukázněné motoristy v lesích a chráněných oblastech. Na Rychnovsku mají v hledáčku hlavně čtyřkolky a motorky. Ty totiž stejně jako ostatní motorová vozidla nemají v lesích podle zákona co dělat.

„Sezóna čtyřkolek a motorkářů pronikla i do našich lesů a chráněných území. S příchodem jara se jako každoročně objeví i řidiči terénních motocyklů a čtyřkolek, kteří se vypraví do lesních porostů Orlických hor a podhůří,“ informovala policejní mluvčí Alena Kacálková.

Kromě jízd v chráněné krajinné oblasti Orlické hory policisté letos zaznamenali stížnosti a upozornění na motoristy v chráněném území v údolí Benátek. Právě proto se hlídky na tyto lokality zaměřují. „V případě zjištění přestupkového jednání po zadokumentování přestupku čeká neukázněné řidiče sankce formou pokuty nebo postoupení věci příslušnému správnímu orgánu,“ varuje Kacálková.

V lesech je ze zákona zakázáno jezdit a stát s motorovými vozidly, ale také mimo lesní cesty a vyznačené trasy jezdit na kole, na koni, na lyžích nebo saních. Za přestupek lze uložit pokutu do 5 tisíc korun.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay

Štítky les, čtyřkolky, motorky, policie, pokuta, Orlické hory, čtyřkolka, chráněné území, okres Rychnov nad Kněžnou, Benátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V lesích a chráněných územích nemají motorky a čtyřkolky co dělat, varují policisté  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.