Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Během šesti hodin způsobil řidič dvě dopravní nehody. Byl pod vlivem alkoholu

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Tohle pořekadlo osmašedesátiletý řidič pravděpodobně nikdy neslyšel. Během šesti hodin způsobil na Rychnovsku hned dvě dopravní nehody. V obou případech byl pod vlivem alkoholu.

První nehoda se stala na parkovišti v Kostelci nad Orlicí, kde narazil do zaparkovaného vozu Fiat. „Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní. Muž se k požití alkoholu přiznal. Měl vypít sedm piv, které proložil několika panáky rumu,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí policie Eliška Majerová. Výsledek dechové zkoušky ukázal hodnotu přes dvě promile.  

Policisté seniorovi zakázali další jízdu a zadrželi mu potvrzení o ztrátě řidičského průkazu. To mu však evidentně nestačilo a za dalších šest hodin sednul za volant stejného vozu znovu.  

„O necelé tři kilometry dál vyjížděli rychnovští policisté ke stejnému vozidlu i řidiči znovu. S automobilem vyjel mimo komunikaci, kde svou jízdu zakončil nárazem do dopravního značení,“ uvedla policejní mluvčí.  

I v tomto případě s ním byla provedená dechová zkouška, která vyšla pozitivně. V době mezi první a druhou nehodou si řidič dal další pivo. „Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ uzavírá mluvčí. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, krimi, doprava, alkohol, senior, nehoda, Rychnovsko, dechová zkouška, okres Rychnov nad Kněžnou, Fiat, Kostelec nad Orlicí, dopravní nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během šesti hodin způsobil řidič dvě dopravní nehody. Byl pod vlivem alkoholu  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.