Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dealer doma sušil 17 kilogramů trávy. Chtěl ji ochránit pomocí pastí z prken a hřebíků

Tento týden policie zatkla třiatřicetiletého dealera drog z Rychnovska. Od roku 2018 prodával minimálně deseti lidem pravidelně pervitin a marihuanu. Při domovní prohlídce policie zajistila 11 rozkvetlých třímetrových rostlin a 17 kilogramů sušeného konopí. To chtěl ochránit pomocí připravených pastí z prken a hřebíků.

Dealer nebyl žádný nováček. V minulosti už byl několikrát odsouzen. Z posledního výkonu trestu byl propuštěn v roce 2018. „Za tu dobu prodával pervitin minimálně deseti osobám. Provedl zhruba 265 obchodů. Za ně vyinkasoval celkem čtvrt milionu korun,“ řekla mluvčí policie Šárka Pižlová. Pervitin sám vyráběl i prodával. 

Kromě toho měl i pravidelné odběratele marihuany. S pěti osobami obchodoval minimálně ve 185 případech. Vydělal si tím 10 tisíc korun.  

Své rostliny chránil pastmi z prken a hřebíků  

Při domovní prohlídce se policie nestačila divit. Jeho dům byl doslova napěchovaný trávou. Tu sušil na prádelních sušácích, pod radiátorem i postelí. Připravené konopí skladoval ve velkých pytlích, plastových krabicích nebo kýblech na vodu. Marihuanu pěstoval především ve skleníku za barákem.  

„Kriminalisté při domovních prohlídkách v místě bydliště výrobce drog zajistili necelé dvě desítky kil zelené sušiny a ve skleníku pak 11 rozvětvených třímetrových rostlin,“ dodává mluvčí.  

Své zboží si navíc pečlivě chránil podomácku vyrobenými pastmi. Ty zakopal do hlíny kolem skleníku. Šlo například o prkna, do kterých zatloukl hřebíky a nastražil je tak, aby na ně případný zloděj šlápl. Krom toho vykopal i několik děr, do kterých umístil další prkna a hřebíky. „Nejen, že by si lapka při krádeži šlápl na hřebík, ale mohl by si zlomit končetinu,“ řekla mluvčí.  

Do vězení půjde po deváté  

Muž není ve svém oboru žádným nováčkem. Od roku 2010 byl celkem osmkrát odsouzen. Pětkrát především za krádeže, jednou za drogovou činnost. Dopustil se i ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky.  

„Jelikož recidivistu v těchto dnech čekal nástup do výkonu trestu odnětí svobody, policisté ho do vězení přímo eskortovali. Jeho pobyt se mu tak může za distribuci a výrobu drog protáhnout až o dalších 10 let,“ uzavírá mluvčí policie Šárka Pižlová.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, dealer, Rychnovsko, foto, video, marihuana, tráva, sušina, past, hřebík, skleník, trest, vězení, krimi, drogy, okres Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dealer doma sušil 17 kilogramů trávy. Chtěl ji ochránit pomocí pastí z prken a hřebíků  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.