Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Požár haly na Rychnovsku způsobil škodu asi 1,5 milionu korun, na místě zasahovalo sedm jednotek

Při požáru haly se slámou v Rychnově nad Kněžnou zasahovalo sedm jednotek požární ochrany a byl vyhlášený druhý stupeň požárního poplachu. Požár mohl podle hasičů vzniknout úmyslně, nedbalostí nebo samovznícením. Nikdo nebyl zraněn.

K požáru došlo v pátek večer, oheň nahlásilo hasičům zhruba o půl deváté hned několik lidí nezávisle na sobě, protože ho viděli z dálky. Zhruba o hodinu později hasiči požár lokalizovali. „Na likvidaci plamenů nasadily jednotky celkem sedm vodních C proudů, na řece pak bylo zřízeno jedno čerpací stanoviště a voda na požářiště byla dovážena kyvadlově. Zároveň byl využit místní nakladač na vyvážení balíků. Místo zůstalo do rána pod dohledem hasičů. Dohašování a vyvážení balíků se slámou trvalo až do sobotního odpoledne,“ popsala mluvčí hasičů Martina Götzová.

Ve skladovacím prostoru bylo požárem zasaženo asi sedmdesát balíků staré slámy. Majitel škodu předběžně odhadl na 1,5 milionu korun. Příčinou ohně nebyla technická závada na elektroinstalaci. Vyšetřovatelé ji vyloučili a zjišťují další možné důvody požáru. „Jsou ve hře nedbalostní jednání, úmysl, samovznícení. Vyšetřování dál pokračuje,“ uvedla mluvčí.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolné jednotky ze Solnice, Lukavice, Rychnova nad Kněžnou, Kostelce nad Orlicí, Vamberka a Hasičský záchranný sbor podniku Škoda Kvasiny. Na stanici do Rychnova nad Kněžnou jelo z centrální stanice Hradec Králové jedno družstvo profesionálních hasičů, aby drželi zálohu pro případ jiné mimořádné události.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, hasiči, hala, seno, Rychnov nad Kněžnou, sláma, okres Rychnov nad Kněžnou, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár haly na Rychnovsku způsobil škodu asi 1,5 milionu korun, na místě zasahovalo sedm jednotek  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.