Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasiči na Rozkoši zachraňovali dva kitesurfaře. Akci se hasičům podařilo nafotit

O víkendu bylo v Královéhradeckém kraji pěkné jarní počasí. Řada lidí tak vyrazila do přírody nebo za sportem. Dva muži se na Rozkoši rozhodli, že po zimní přestávce vyzkouší takzvaný kitesurfing. Přecenili ale svoje síly a z vody je museli dostat hasiči. Těm se podařilo záchranu nafotit.

„Na malé části vodní nádrže zůstali ve vzdálenosti asi 200 metrů od břehu dva muži, kteří se dostali do problémů během kitesurfingu,“ potvrdila mluvčí hasičů Martina Götzová. Čáru přes rozpočet sportovcům udělala hlavně teplota vody, hasiči je transportovali na břeh podchlazené.  

Hasičům se záchranu podařilo nafotit několik profesionálních fotografií. Z nich je patrné, že byl k záchraně použit motorový člun, do kterého byla naložena i výstroj sportovců. Při záchraně nebyl nikdo zraněn.  

GALERIE: Záchrana kitesurfařů na Rozkoši

Pondělí, 12. dubna 2021, 10:29

Záchrana kitesurfařů na Rozkoši
Záchrana kitesurfařů na Rozkoši
 

Kitesurfing je vodní sport, při kterém se nechá surfař táhnout na laně zavěšeném na speciálním křídle. Při poryvu větru se tak Kitesurfař dostává do pohybu. Díky počasí a zkušenostem má sportovec možnost předvádět nejrůznější triky a skoky i několik metrů nad vodní hladinou.  

Ačkoliv patří kitesurfing mezi nejrychleji rozvíjející se sporty u nás, je stále extrémním sportem. Často tak dochází ke zranění. Nejvíc nehod se stává blízko u břehu, kdy sportovce zanese poryv větru na pevninu. Dalším rizikem je zamotání lana a pádu křídla na vodu. V některých případech už není možné dostat takzvaného draka zpět do vzduchu. 

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Rozkoš, voda, sport, záchrana, FOTO, HZS, hasiči, kitesurf, kitesurfing, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči na Rozkoši zachraňovali dva kitesurfaře. Akci se hasičům podařilo nafotit  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.