Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž z Polska pašoval cigarety. Před celníky předstíral, že mu nejde otevřít kufr

O víkendu zastavila Celní správa Královéhradeckého kraje šestapadesátiletého řidiče bílé Škody Felicia. A byla to trefa do černého. Z Polska do České republiky převážel zhruba čtyři tisíce kusů neoznačených cigaret. Nepomohla mu ani výmluva o rozbitém zámku na kufru.

„Na standardně položený dotaz celníků, zda s sebou veze alkohol, cigarety, tabák nebo narkotika, reagoval negativně. Vzápětí během kontroly vozidla předstíral, že nemůže klíčky otevřít zavazadlový prostor,“ řekla mluvčí celníků Jitka Fajstavrová. Nedomyslel ale, že se do kufru celníci mohou dostat i přes zadní sedačky. Což nakonec udělali.

Šlo o čtyři tisíce kusů neoznačených cigaret značky Richmond a American red. Muž je údajně koupil od neznámého muže na jednom z parkovišť u polské tržnice. Várka cigaret nakonec skončila ve skladu celního úřadu.

„Kuřivu chyběly tabákové nálepky a bylo přepravováno ve větším množství, než je povoleno pro osobní spotřebu,“ vysvětluje prohřešek mluvčí. Muž tak bude muset doplatit spotřební daň ve výši 11.600 korun, cigarety jsou mu zabaveny, a navíc mu hrozí pokuta v řádech desetitisíců korun.

Fyzické osoby, které dopravují cigarety pro osobní spotřebu z členských zemí Evropské unie, je mohou dovézt bez toho, aniž by spotřební daň, pouze v zákonem stanoveném limitu 800 kusů cigaret. U cigaret ze třetích zemí platí osvobození od daně z přidané hodnoty, spotřební daně a cla u 200 kusů cigaret.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa Královéhradeckého kraje

Štítky Celní správa, Královéhradecký, kraj, cigarety, řidič, kontrole, Polsko, daň, pokuta, zabavení, cigareta, zavazadlový prostor, Celní správa České republiky, Česko, Královéhradecký kraj, Škoda Felicia, spotřební daň, Evropská unie, Richmond

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Polska pašoval cigarety. Před celníky předstíral, že mu nejde otevřít kufr  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.