Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Další případ podvodných investic: žena z Náchodska přišla o čtvrt milionu korun

Policie má na stole další případ on-line podvodu na kryptoměnách. Obětí se stala padesátiletá žena z Náchodska, která narazila na facebookovou reklamu. Nakonec přišla o více než čtvrt milionu korun. Policie opět varuje a vyzývá k obezřetnosti.

 „Žena následně komunikovala s mužem, který jí měl být nápomocen při investování. Žena si dle instrukcí nainstalovala program AnyDesk a postupně měla převést finanční hotovost v celkové výši přesahující 345 tisíc korun,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí policie Lucie Konečná.  

Po převedení peněz přestal muž se ženou komunikovat. Pokud se ho policii podaří najít a dopadnout, bude mu hrozit až pětiletý pobyt ve vězení.  

Za několik posledních dnů napáchali on-line podvodníci v kraji milionové škody. Jak se jim bránit?

O on-line podvodnících se na internetu píše prakticky denně. O jejich praktikách lidé slýchávají v rádiu i televizi. I přesto jsou úspěšní. Jen za posledních několik dní v Královéhradeckém kraji okradli několik lidí a přišli si na milionové...

Policie nabádá veřejnost, aby si dala pozor na reklamy s tvářemi slavných osobností nebo známými českými značkami. Většinou jde o projekty podvodníků, kteří se ozvou s nabídkou podezřele výhodného zhodnocení. Jde o jeden z nejčastějších on-line podvodů v Královéhradeckém kraji.   

„V těchto případech jde také o promyšlený podvod, kdy je oběť většinou zmanipulovaná k nainstalování programu do svého počítače, který umožní vzdálený přístup, nebo sama oběť v dobré víře poskytne své přihlašovací údaje do internetového bankovnictví,“ uvádí na webu policie mluvčí Lukáš Vincenc.  

Je třeba si také uvědomit, že investice do kryptoměn je riziková sama o sobě. Ani nejlepší analytici světa vám nemohou zaručit rychlé (nebo alespoň nějaké) zhodnocení investovaných peněz.   

Ohodnoť článek

Foto kaboompics | Pixabay

Štítky policie, okres Náchod, investice, podvod, AnyDesk, kryptoměna, bitcoin, podvod, reklama, on-line, internet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další případ podvodných investic: žena z Náchodska přišla o čtvrt milionu korun  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.