Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nově postavený parkovací dům v areálu náchodské nemocnice začne sloužit začátkem prázdnin

Několik desítek minut hledání volného parkovacího místa. I to je obrázek Oblastní nemocnice Náchod. Problém s nedostatkem místa má vyřešit nově postavený parkovací dům. Vejde se do něj 165 aut a za jeho stavbu zaplatil Královéhradecký kraj 47 milionů korun. Do plného provozu vstoupí na začátku července.

„Nemocnice se ale dlouhodobě potýkala s nedostatkem parkovacích ploch nejen pro pacienty a návštěvníky, ale i pro své zaměstnance,“ hodnotí v tiskové zprávě hejtman Martin Červíček (ODS). Díky novému parkovacímu domu bude od příštího měsíce k dispozici 370 parkovacích míst.  

Parkovací dům bude sloužit pro návštěvníky, pacienty i samotný personál Oblastní nemocnice Náchod. Závoru bude obsluhovat automaticky systém s rozpoznáváním poznávacích značek. Součástí domu je i venkovní parkovací plocha s veřejným osvětlením. Řidiči parkující ve vyšších patrech budou mít k dispozici výtah pro 15 osob.  

Stavba parkovacího domu byla teprve první fází rozšiřování parkování v areálu nemocnice. V druhé vznikne dalších 22 míst u hlavního vjezdu a také nové parkoviště u pavilonu patologie. „Předpokládáme, že vše dokončíme v listopadu tohoto roku,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek hejtmana Pavel Bulíček (Piráti). 

Oblastní nemocnice Náchod je druhou největší nemocnicí v kraji a zároveň největším krajským zdravotnickým zařízením. Ve spádové oblasti slouží zhruba 200 tisícům pacientů.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky parkovací, dům, nemocnice, Náchod, místa, stavba, doprava, zdravotnictví, Královéhadecký, kraj, Oblastní nemocnice Náchod, parkování, pacient, Královéhradecký kraj, Martin Červíček, ODS, Pavel Bulíček, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nově postavený parkovací dům v areálu náchodské nemocnice začne sloužit začátkem prázdnin  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.