Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Ve Velkém Poříčí soutěžili o titul nejtvrdšího hasiče

Soutěž o nejtvrdšího hasiče mezi dobrovolníky i profesionály se konala tento týden ve Velkém Poříčí na Náchodsku. Soutěžící vybíhali schodiště, tahali závaží nebo zdolávali bariéry pomocí lana. To všechno v plné výstroji se zásahovou přilbou, v rukavicích a s dýchacím přístrojem.

Ani jedna z medailových pozic nakonec nepatřila hasičům z Královéhradeckého kraje. Přeborníkem Hasičského záchranného sboru ČR se stal Michal Brousil z Jihočeského kraje, stříbro získal Pavel Kouřík z Plzeňského kraje a třetí místo vybojoval Zdeněk Král z Pardubického kraje. Mezi ženami byla nejlepší Petra Čaganová z Moravskoslezského kraje.

Do soutěže se celkem přihlásilo 31 mužů a pět žen. Soutěžní trať byla rozdělena do čtyř úseků, přičemž maximální limit na splnění byl čtyři minuty. „Do celkového hodnocení se časy ze všech čtyř úseků sčítaly. Závodní trať procházela částečně i výcvikovým polygonem pro činnosti ve výšce a nad volnou hloubkou, který v areálu stanice Velké Poříčí sídlí. Soutěžící nastupovali na start v třívrstvém zásahovém oděvu včetně odnímatelných vrstev, zásahové přilbě, rukavicích, obuvi a s dýchacím přístrojem bez masky,“ popsala mluvčí hasičů Martina Götzová.

V prvním úseku soutěžící čekal běh s požárními hadicemi, ve druhém úseku museli například přemístit závaží kaiserboxu pomocí palice nebo přemístit figurínu a ve třetím úseku vynášeli kanystry a vytahovali závaží. V posledním úseku soutěžící měli za úkol výběh po schodišti výcvikového polygonu.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje/Michal Fanta

Štítky hasiči, soutěž, Velké Poříčí, netvrdší hasič, okres Náchod, Hasičský záchranný sbor, Zdeněk Král, Česko, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, Moravskoslezský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Velkém Poříčí soutěžili o titul nejtvrdšího hasiče  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.