Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Led z náklaďáku ohrozil protijedoucího řidiče. Policie hledá svědky nehody u Hořic

Policisté se obrací na veřejnost s prosbou o pomoc. Hledají svědky nehody, ke které došlo v úterý 29. prosince u Hořic. Z nákladního auta se uvolnil kus ledu a dopadl na přední část protijedoucího auta. Náklaďák nezastavil, pokračoval dál v jízdě.

Nehoda se stala krátce před polednem na silnici I. třídy číslo 35 u Hořic. „Pětatřicetiletý řidič Renaultu Megane Scenic v tu dobu jel ve směru od Jičína na Hradec Králové. V daném úseku proti němu ve svém jízdním pruhu v protisměru jel náklaďák, který řídil prozatím neznámý řidič. Na plachtě jeho vozu se v tu dobu nacházel led, který se za jízdy uvolnil a dopadl na přední část protijedoucího vozidla. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Řidič nákladního vozu nezastavil a pokračoval v jízdě ve směru na Jičín,“ uvedl policejní mluvčí Aleš Brendl. Škoda na osobním autě je zhruba 35 tisíc korun.

Policie momentálně pátrá po řidiči nákladního auta a prosí případné svědky, aby kontaktovali dopravní inspektorát na telefonu 974 533 250. Policisté by velmi uvítali, kdyby se jim ozval sám řidič.

Aleš Brendl upozorňuje, že dle zákona musí řidiči před jízdou odstranit z vozidla i samotného nákladu kusy ledu a sněhu, které by se mohly během jízdy uvolnit. „V praxi to znamená, že si před vyjetím očistíme všechna skla na vozidle i ta zadní a zpětná zrcátka, střechu vozu, návěs či vlek a v úvahu připadá i čepice sněhu na kapotě.  Pokud řidič vozidlo řádně neočistí, vystavuje se tak blokové pokutě až 2000 korun,“ říká Brendl.

Většina řidičů vyjíždí na silnice s očištěným autem. Někteří motoristé ale k očištění používají pouze stěrače, což jim v první řadě nezaručuje dostatečný výhled a v druhé řadě mohou ohrozit ostatní na silnici.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky led, nehoda, policie, pomoc, Hořice, silnice, Jičín, Hradec Králové, Renault Mégane, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Led z náklaďáku ohrozil protijedoucího řidiče. Policie hledá svědky nehody u Hořic  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.