Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasiči vyjížděli k požáru chaty do Horního Maršova, pravděpodobně ji zapálil blesk

Hned ke dvěma požárům museli hasiči během včerejšího odpoledne. Plameny šlehaly z chatky v Miletíně a v Horním Maršově. Právě na Trutnovsko ještě dnes vyrazil vyšetřovatel hasičů. Konstatoval, že chata vzplála zřejmě po úderu bleskem.

Nejprve museli hasiči krátce po 16. hodině do Bidlovy ulice v Miletíně na Jičínsku. Hořel tu celodřevěný objekt a v blízkosti se nacházely další chaty. Požár měli hasiči rychle pod kontrolou, aby se plameny nerozšířily dál. Následovaly likvidační práce. „Po ohledání místa vyšetřovatelem hasičů rozebraly jednotky části konstrukce chaty a dohasily zbylá ohniska. Škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun, uchráněny byly hodnoty ve výši asi 600 tisíc korun,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Večer jelo šest jednotek hasičů do Horního Maršova na Trutnovsku, konkrétně do části Horní Lysečiny.  I tady hořela chata. Při příjezdu hasičů byla celá střecha v plamenech. Uvnitř se nikdo nenacházel. Aby mohl být oheň zlikvidován, rozebrala se část konstrukce, včetně izolace a sádrokartonů. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu po dvou hodinách. Dnes byl na místě vyšetřovatel hasičů. ,,Závěrem vyšetřovatele je, že požár vznikl pravděpodobně jako následek po úderu blesku. Škoda byla předběžně stanovena asi na půl milionu korun, uchráněny byly hodnoty v řádu milionů korun," dodává Götzová.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky hasiči, požár, Horní Maršov, Miletín, chata, okres Trutnov, okres Jičín, Horní Lysečiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči vyjížděli k požáru chaty do Horního Maršova, pravděpodobně ji zapálil blesk  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.